Izložba: Preslojavanje @ Kastav

stipan_kujundzic_sm…uz glazbenu podlogu Tibora Szirovitze, ovi skulpturalni ambijent postaju neka nova prostorna iskustva…
…nekoliko fotografija pogledajte u nastavku teksta…

Kastav – Prošlog tjedna u izložbenom prostoru crkve Sv. Trojice u Kastvu otvorena je izložba ‘Preslojavanje”, autora Stipana Kujundžića.
”Preslojavanje je svojevrsna dramatična priča o prostornim i duhovnim transformacijama, o nestajanju i nepovratnom odlaženju iskonskih vrijednosti u kontekstu urbanizacije ruralnog prostora, o mijenama prostornih slika i o samome životu…“, piše u predgovoru kataloga kojeg potpisuje Mario Beusan.
stipan-kujundzic-1
Kipar tu oblikuje i međusobno suprotstavlja dva ambijenta s dvije formacije skulptura: jedan sa skulpturama koje su plave, ”bukoličke, balonasto zaobljene, s dugim pipcima čvrsto pripijenima uz tlo“, a drugi je onaj ”preslojeni“ ambijent, sa skulpturama koje su pokrenute, izdužene, naoštrene i levitirajuće, građene od prirodnog materijala (drva). Uz glazbenu podlogu Tibora Szirovitze, ovi skulpturalni ambijent postaju neka nova prostorna iskustva, a autor koncepcije i kustos projekta, te autor likovnog postava izložbe je mr. sci Mario Beusan.
Stipan Kujundžić rođen je u Imotskom 1982.godine. Završio je Školu likovnih umjetnosti u Splitu 2001.godine. Školovanje je nastavio na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu, smjer kiparstvo.Diplomirao je 2006.godine u klasi prof. Matka Mijića. Izlagao je na više skupnih i na nekoliko samostalnih izložbi, te sudjelovao na nekoliko kiparskih kolonija. Skulpture u javnim prostorima nalaze mu se u Vrsaru i na Braču, Član je ULUPUH-a.
Izložba/projekt ”Preslojavanje“ (Kujundžić-Szirovitza-Beusan) realizirana je u organizaciji Kastafskog kulturnog leta i Grada Kastva, a moći će se razgledati u Galeriji crkvice sv. Trojice do 15. svibnja 2011., u redovno radno vrijeme galerije: svaki dan od 17 do 21 sat.
Ulaz na izložbu je slobodan.
stipan-kujundzic7
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!