Izložba: Šume – čaroban svijet @ Choco bar

sume_izlozba…povodom Međunarodne godine šuma udruga Žmergo organizira izložbu fotografija…
…mnogi ljubitelji fotografija svoju inspiraciju pronašli u ljepoti šuma…

Opatija – Povodom Međunarodne godine šuma, Udruga Žmergo organizira izložbu fotografija pod nazivom ‘Šume – čaroban svijet’, 30. studenog s početkom u 18 sati, u prostoru Choco bara.
Povodom otvaranje izložbe održati će se prigodni program u kojem će nastupiti djeca glazbene škole Tarla, volonteri Žmerga s recitiranjem poezije i proze, pjesnikinja Marina Česen te Velia Krebelj s demonstracijom body painta.
– Problem šuma i njihovu zaštitu bilo je potrebno dići na svjetsku razinu i prepoznati kao svjetski problem iz mnogo razloga, no najuvjerljiviji je onaj koji govori da se svjetske površine pod šumama svake godine smanjuju, te da je u zadnjih 15 godina nestalo šuma površine jedne Njemačke. Kvaliteta življenja ponajviše ovisi o zaštićenim prirodnim resursima. Šuma kao idealno stanište za brojni živi svijet blagodat je i za čovjeka savršena je ekološka tvornica koja nam omogućava ponajprije čisti zrak. U Hrvatskoj trenutno 300 milijuna tona drva “obradi” 2,5 milijuna tona ugljika, zadrži 17 milijuna tona prašine, a usput proizvede oko 5 milijuna tona kisika. Zaštita šuma i širenje svijesti o dobrobiti ekosustava važni su za njihov opstanak, ali i naš, poručili su iz Udruge Žmergo.
Izložba će biti otvorena do 20. prosinca 2011.
sume_caroban_svijet
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!