Izložba Svjetlo i drvo zatvara kulturno ljeto @ Mošćenička Draga

Izložba koja ostaje otvorena do 22. listopada ujedno je i posljednja izložba ove kulturne sezone u Mošćeničkoj Dragi, iznimno bogate događanjima i programima.

Mošćenička Draga – Neobične lampe od drva i ostalih prirodnih materijala bit će ”apsolutni hit” izložbe ”Svjetlo i drvo” Tomislava Senčića, koja se otvara sutra, u petak 12. listopada u 18 i 30 sati u Galeriji u Mošćeničkoj Dragi.

Tomislav Senčić rođen je 1978. godine u Rijeci gdje je završio gimnaziju i Tehnički fakultet. Iako nema formalno obrazovanje umjetničkog usmjerenja, svoju krativnost izražava izrađujući atraktivne ”umjetničke uporabne predmete” – kartonske igračke, apstraktne strukture, komade namještaja, a čak i jedrilice.

– Posebno se zaustavlja na lampama, valjda jer objedinjuju estetiku i funkcionalnost, umjetnost i tehniku. Inspiraciju pronalazi u prirodi: drvo, kamen, more, žal, te takve materijale i koristi prilikom izrade. Moguće je primjetiti dva različita stila lampi: s jedne strane prirodne, nepravilne, organske oblike a s druge strane jednostavne, čiste, geometrijske oblike, piše Riccardo Staraj u programskoj knjižici izložbe koja ostaje otvorena do 22. listopada.

Ovo je ujedno i posljednja izložba ove kulturne sezone u Mošćeničkoj Dragi, iznimno bogate događanjima i programima.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!