Izložba: Tea Paškov Vukojević – ‘Ples boja’ @ Atelier Bonačić

Boja na njezinim radovima je puna, ne miruje nego teče prelijeva se i govori brzo i bez daha, mijenja se putujući iz oblika u oblik. Ona je dinamična, svježa, prebacujući se nestalna je poput vjetra.

Opatija – Ovog četvrtka, 21. lipnja s početkom u 18 sati, u Galeriji atelieru Giulio Bonačić (Emila Bošnjaka 2) održati će se svečano otvorenje izložbe, ‘Ples boja’, autorice Tee Paškov Vukojević.

Tea Paškov Vukojević diplomirala je na Filozofskom fakultetu, odsjek Kiparstvo. Ovo joj je do sad četrnaesta samostalna izložba, a sudjelovala je na tridesetak skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Član je HDLU-a (Hrvatskog društva likovnih umjetnika) a za svoj umjetnički rad dobila je oko trideset nagrada na području slikarstva.

– Boja na njezinim radovima je puna, ne miruje nego teče prelijeva se i govori brzo i bez daha, mijenja se putujući iz oblika u oblik. Ona je dinamična, svježa, prebacujući se nestalna je poput vjetra….Poput plime energija stvaranja zrači sa slika i osvaja nas svojom vedrinom, napisala je Jasna Rodin.

Osim slikarske djelatnosti aktivno se bavi kiparstvom, keramičkim i pedagoškim radom. Predaje u talijanskoj osnovnoj školi ”San Nicolo’“ u Rijeci, voditelj je likovnih sekcija batika i slikarstva ”Romolo Venucci“, te radi sa nadarenom djecom županije pri grupi ”LIADO“. Za svoj pedagoški rad Tea je također višestruko nagrađivana.

– Njezinim opusom dominira intenzivni emotivni naboj, vrtlog čistih boja, rafinirani grafizam i diskretna tekstualnost. Njezina su platna izražajnog kolorita emotivni prikaz svijeta koji nas okružuje…grebanjem i struganje po površini stvara grafičke linije poput nekog apstraktnog pisma, naglašava slojevitost, ritam i dinamiku djela. Odati se bojama, prepustiti se njihovoj čaroliji, osvježiti ih kao da žele izaći iz same slike, istovremeno pojednostavljujući oblike na gotovo geometrijsku formu, ukloniti nepotrebne pojedinosti, pa onda bljesnuti zamahnuvši kistom snažnom gestualnošću, istaknula je Lorella Limoncin Toth.

Izložba ostaje otvorena do 21. srpnja.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!