Izložbeni program KKL-a započinje sutra navečer @ Kastav

kkl 23

U sklopu programa održat će se dva zanimljiva događanja – prvi je projekt ”(po)kušajmo priču”, a drug izložba ”Točke sjećanja”.

Kastav – Umjetnost izlazi na ulice – izložbeni program ovogodišnjeg Kastafskog kulturnog leta (KKL) koji će započeti u ponedjeljak, 30. lipnja u 20 sati, izaći će iz galerijskih prostora i predstaviti se posjetiteljima izvan ograničenja ”četiri zida”.

U sklopu programa održat će se dva zanimljiva događanja – prvi je projekt ”(po)kušajmo priču”, a drug izložba ”Točke sjećanja”. Projekt ”(po)kušajmo priču” na atraktivan način spaja kastafsku povijest, turističku priču i umjetnosti – radi se o svojevrsnom ”lovu na blago”, u sklopu kojega će posjetitelji dobiti kartu na kojoj će morati pronaći 10 tajnih punktova obogaćenih starim predmetima i ilustracijama, i na njima se informirati o kastavskim mitovima i legendama.

Izložba ”Točka sjećanja”, pak, kao svojevrsni ”otvoreni arhiv” prezentira priču o kastavskom antifašizmu, i to kroz multimedijalnu reinterpretaciju antifašističkih spomenika iz druge polovice dvadesetog stoljeća.

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!