Izložbom ‘Dijalog’ Željana Pavića i Mihaila Petkovića večeras se otvara izložbeni program grada Kastva

izlozba_dijalog_trojica_2016_01

Otvorenje će se održati u prostoru crkvice sv. Trojice (Trg Lokvina), a u glazbenom dijelu nastupit će učitelj gitare Luka Totar i dva učenika Glazbenog odjela.

Katav – Ovog petka, 15. travnja u 19 sati zakazano je otvorenje izložbe ‘’Dijalog“ Željana Pavića i Mihaila Petkovića. Otvorenje će se održati u prostoru crkvice sv. Trojice (Trg Lokvina), a u glazbenom dijelu nastupit će učitelj gitare Luka Totar i dva učenika Glazbenog odjela pri OŠ Milan Brozović Kastav.

Željan Pavić rođen je u Rijeci 1952. godine. Na Pedagoškoj akademiji u Rijeci diplomirao je 1977. godine slikarstvo u klasi prof. Zdenka Balabanića. Stalni je član HDLU-a Zagreb, HDLU-a Rijeka i Kerameikon-a – Hrvatskog keramičarskog udruženja iz Varaždina. Izlaže samostalno i grupno u zemlji (Rijeka, Kastav, Zagreb, Poreč, Pazin, Varaždin…) i inozemstvu (Italija – Bari, Srbija – Beograd, Novi Sad, Požarevac, Francuska – Paris, Crna Gora – Budva, Bečići, Kosovo – Leposavić). Česti je učesnik ex-tempora (Volosko, Kastav, Kantrida, Kostrena, Trsat, Fažana, Buje, Krasica, Rovinj, Grožnjan) i međunarodnih likovnih kolonija na kojima je više puta nagrađivan. 2010. HR – Novigrad, 2011. HR – Kastav, 2012. HR – Kostrena, 2013. HR – Kastav, 2013. Srbija – Požarevac, 2014. HR – Kantrida, 2014. Kosovo – Leposavić, 2015. HR – Kostrena. Živi i radi u Kastvu, gdje ima svoj atelje.

Mihailo Petković rođen je 1958. godine u Beogradu. Fakultet likovnih umetnosti upisao je 1979. godine u klasi profesora Živojina Turinskog, a kod istog profesora završio je 1986. godine Magistarske studije. Izlaže od 1982. godine i član je ULUs-a od 1985. godine. Direktor je Prodajne galerija Beograd od 2007. godine. U periodu od 2013. do 2014. godine bio je predsjednik Upravnog odbora Muzeja Savremene umetnosti u Beogradu. Izlagao je na većem broju skupnih izložbi (Oktobarski salon, Jesenji salon, Prolećni salon, izložbe po izboru likovnih kritičara i kustosa muzeja) i samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu (Njemačka, Nizozemska, Francuska, Italija). Dobitnik je nagrade Petar Lubarda Fakulteta likovnih umetnosti, Otkupne nagrade MInistarstva kulture s izložbe Samostalnog slikarskog sindikata. Njegove slike se nalaze u kolekcijama Narodnog muzeja u Beogradu (Srpsko slikarstvo HH veka – stalna postavka), Muzeja savremene umetnosti u Beogradu (kolekcija Apstraktno slikarstvo devedesetih), u galerijskim i privatnim kolekcijama, kao i u rezidenciji ambasadora Republike Srbije u Parizu

Ovo je prva izložba u sklopu Izložbenog programa grada Kastva u 2016. godini, a istu će biti moguće razgledati svaki dan od 16. travnja do 06. svibnja, u vremenu od 11-13 sati i od 16-20 sati.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!