Izložbom o glagoljici Bečanima će se predstaviti turistička destinacija Mošćenička Draga

glagoljica_izlozba_bec

Pokrovitelj izložbe je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji, a otvorit će ju veleposlanik Gordan Bakoto.

Mošćenička Draga/Beč – Posebnu prezentaciju destinacija Mošćenička Draga dobit će kroz priču ”Glagoljica – Trajni pečat hrvatske pismenosti i identiteta”, odnosno izložbe koja će se u organizaciji Turističke zajednice, Općine, Katedre Čakavskog sabora i udruge ”Jenio Sisolski” iz Brseča predstaviti austrijskoj publici prilikom otvorenja 20. svibnja u 20 sati u Beču, u prostorijama Hrvatskog centra.

Pokrovitelj izložbe je Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Austriji, a otvorit će ju veleposlanik Gordan Bakoto. Prema predviđenom programu, o glagoljici će govoriti dr.sc Sandra Sudec, a za glazbeni prilog zadužene su dugogodišnji draški gosti, Bečani Irene Frank na čelu i Martin Hlatky na gitari.

Za pozdravne govore zaduženi Tibor Jugovits, predsjednik Hrvatskog centra Beč, zamjenik načelnika Općine Mošćenička Draga Riccardo Staraj te predsjednica Katedre Čakavskog sabora doc.dr.sc. Elena Rudan.

Prema riječima direktorice TZ Mošćeničke Drage Nensi Dretvić, slični programi kao promocija Drage organiziraju se kontinuirano već godinama, budući da su se na sličan način predstavljali u Grazu, Beču – u zgradi UN, Schopronu i prošle godine u Gelsenkirchenu. Izložba ostaje otvorena do 28. lipnja.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!