Izložbom Poetika likovnosti – Poetica della pitura Boris Kačić predstavlja se u galeriji Cisterna @ Mošćenička Draga

Boris Kačić

Otvorenje izložbe najavljeno je za sutra, u petak 16. lipnja u 20 sati, a svi zainteresirani moći će ju pogledati naredna dva tjedna, odnosno do 30. lipnja.

Mošćenička Draga – Samostalna izložba Borisa Kačića pod nazivom ”Poetika likovnosti / Poetica della pitura” gostovat će u draškoj Galeriji ”Cisterna” u prostoru Zajednice Talijana Mošćeničke Drage. Otvorenje izložbe najavljeno je za sutra, u petak 16. lipnja u 20 sati, a svi zainteresirani moći će ju pogledati naredna dva tjedna, odnosno do 30. lipnja.

– U korijenu poetike je grčka riječ “stvaranje”, koja u širem smislu implicira na pjesnika stvaraoca, u ovom slučaju slikara i umjetnika. Kako je poetika zapravo pojam koji obuhvaća načela nekog naraštaja, autora ili stvaralaštva, možemo reći da slikar kao što je Boris Kačić ima svoju poetiku, jer on nije samo slikar, već i pjesnik na platnu. Kačić se ne bavi naracijom, niti nam prikazuje motiv kako bi ga mogli dekodirati ili razumijeti, već stvara snažnu i energičnu sliku vlastitog doživljaja nekog trenutka ili motiva. Uvijek su tu stilizirane forme, rukopis koji plete mrežu kao da intenzivno razmišlja, ili slikarske, energične fasete različitih tekstura koje se poput patchworka spajaju i postaju cjelina – energija življenja. Naizgled nespojive likovne supstancije pretvaraju se u jedinstvo, izlazeći iz bujice slikarskih misli. Slikarska misao je nešto sveto, jedinstveno i neotuđivo od umjetnika, navela je Ljiljana Barković u najavi izložbe.

Boris Kačić rođen je 1962. godine u Rijeci, a likovnim stvaralaštvom bavio se i u Švedskoj gdje je živio od 1991. godine. Izlagao je na samostalnim i skupnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, a trenutno živi i radi u Hrvatskoj.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!