Izloženi radovi Tatjane Jedriško Pančelat @ Klub 60+

tatjana-jedrisko-pancelat…Tatjana Jedriško Pančelat objavila je pet knjiga, a posljednjih se godina posvetila i oslikavanju svile…
…izložba je posvećena svjetskom Danu bijelog štapa…

Opatija – Tatjana Jedriško Pančelat, umjetnica i književnica iz Medveje, usprkos svojoj slabovidnosti oslikala je preko 25 slika od svile i dvadesetak šalova koji su izloženi na zidovima prostorija opatijske udruge Klub 60+. Događaj je upriličen u srijedu, 13. listpoada, a povodom Dana bijelog štapa koji se u čitavom svijetu obilježava 15. listopada.
– Ono zbog čega pišem i oslikavam jest potreba da predam nešto društvu i komuniciram s ljudima na taj način, a datum 13. mi je vrlo sretan – rođena sam na petak 13., predstavljanje svih mojih pet knjiga je održano 13. dana u mjesecu, a evo i ova izložba otvorena je 13. listopada, kazala je Jedriško Pančelat.
Uz autoricu i brojne čestitare među kojima je bio i njen kolega iz Hrvatskog društva književnika, opatijski dogradonačelnik Ernie Gigante Dešković, izložbi je prisustvovala i autoričina mentorica Mirjana Marin.
– Ovog ljeta uz inspiraciju i podršku obitelji Tatjana je naprosto planula. Količinu radova što sam vidjela željela sam podijeliti i s prijateljima, znancima i ljudima koje susrećemo. I, eto, uz podršku kluba i Crvenog križa, izložba je i otvorena. Važnost njenih kreacija je u sojećaju i ljepoti prelijevanja boja, skladu koji prenosi na naša osjetila i vođenju u svijet meditacije, kazala je Marin o autorici i njenim radovima na oslikanoj svili.

Liburnija.net: Tatjana Jedriško Pančelat

Liburnija.net: Tatjana Jedriško Pančelat


Liburnija.net: Tatjana Jedriško Pančelat

Liburnija.net: Tatjana Jedriško Pančelat


Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!