Izumi i otkrića, svjetlost i zvijezde – Najavljena predavanja povodom Mjeseca hrvatske knjige

Rajka Jurdana Šepić

Rajka Jurdana Šepić

Prvo predavanje prof. Josipa Luzera, ”Izumi i otkrića drevne Kine“, održat će se 3. studenog, dok je predavanje prof. dr. sc. Rajke Jurdane – Šepić najavljeno za 6. studenog. Ulaz na predavanja je besplatan.

Opatija – Povodom manifestacije ”Mjesec hrvatske knjige“ Gradska knjižnica i čitaonica ”Viktor Car Emin“ Opatija organizira dva zanimljiva predavanja namijenjena svim zainteresiranim korisnicima Knjižnice, ali i ostalim građanima.

Prvo predavanje prof. Josipa Luzera, ”Izumi i otkrića drevne Kine“, održat će se 3. studenog u 18 sati u dvorani Kulturnog doma ”Zora“. Umirovljeni sveučilišni profesor Josip Luzer nakon dugotrajne i uspješne karijere provedene na Pomorskom fakultetu u Rijeci održava, između ostaloga, popularna predavanja koja prenose znanja mladima, ali još uvijek inspiriraju i odrasle. Ovoga puta profesor nas uvodi u čarobni svijet Kine i svih njenih dostignuća te će nam otkriti sve ono što možda još nismo znali o ovoj tajanstvenoj zemlji.

Drugo predavanje prof. dr. sc. Rajka Jurdana – Šepić, ”Blaga svjetlost zvijezda – priča s Harvarda“, održat će se 6. studenog u 19 sati u dvorani Kulturnog doma ”Zora“. Prof. dr. sc. Rajka Jurdana-Šepić izvanredna je profesorica na Odjelu za fiziku Sveučilišta u Rijeci. Autorica je znanstvenih i stručnih radova iz astrofizike: atmosfera zvijezda i Sunca te spektroskopije i fotometrije promjenljivih zvijezda. Niz se godina aktivno bavi edukacijskom fizikom, popularizacijom znanosti kao i promocijom čakavštine kroz pisanu i govorenu riječ. U ovome predavanju svjetlost ima glavnu ulogu, a profesorica će predstaviti rezultate svog znanstvenog rada.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!