Izvještajna skupština HNS-a: Nakon ”zlatnog razdoblja” dolazi financijsko ”ledeno doba” @ Matulji

hns_izvjestajna_skupstina_matulji_2014 (3)

Na jučerašnjem stranačkom skupu istaknuta je uloga HNS-a ove županije u uvođenju ”brdsko-planinskog zakona”, ali i ”rad na terenu” te organizacija potpisivanja peticija u nizu jedinica lokalne samouprave kako bi se pokušalo zaustaviti njegovo ukidanje.

Matulji – Izvještajna skupština HNS-a Matulji, koja je u stranačkim prostorijama sinoć okupila velik broj članova ove stranke, poslužila je čelnicima i predstavnicima izvršne vlasti na lokalnoj i regionalnoj razini dobru priliku za osvrt na učinjeno u proteklim mjesecima, ali i za pogled u buduće godine koje će, zbog ukidanja brdsko-planinskog statusa, biti za Matulje teže nego ove dosadašnje.

Miodrag Šarac, Marin Klanac, Marko Boras Mandić i Alen Ružić

Miodrag Šarac, Marin Klanac, Marko Boras Mandić i Alen Ružić

– Veseli što smo se okupili u ovolikom broju, što ima toliko ljudi koji, unatoč percepciji politike u javnosti, imaju želju dati svoj doprinos. Dojam je da s ovom godinom završava ”zlatno financijsko doba” Općine Matulji u kojem je HNS dao velik pečat, i mislim da su Matulji dokazali kako se jedan zakon može kvalitetno implementirati na terenu i kako se sredstva mogu iskoristiti kao poticaj za razvoj i gradnju nužne infrastrukture. Sada ulazimo u vrijeme koje se u financijskom smislu može nazvati ”ledenim dobom”, ali financijski manjak možemo nadomjestiti novim idejama i kvalitetnim ljudima koji ih mogu provoditi, a HNS u tom smislu ima što za reći, kazao je zamjenik župana PGŽ i član matuljskog HNS-a Marko Boras Mandić.

Zamjenik općinskog načelnika Alen Ružić podsjetio je pak da je ove godine otvorena sportska dvorana u Matuljima, te istaknuo da je upravo HNS imao veliku i ključnu ulogu u čitavom procesu njene izgradnje – od prvih do posljednjih koraka.

– Pokazalo se to kao dobra i kvalitetna investicija, kao odličan potez, jer danas je dvorana puna praktički od ”0 do 24” i predstavlja velik korak naprijed za naše sportaše, ali i učenike osnovne škole, objasnio je Ružić.
Županijski vijećnik iz redova matuljskog HNS-a Miodrag Šarac kazao je kako je otvorenje školske dvorane otvorilo i mogućnost za proširenje osnovne škole kako bi ona radila u jednoj smjeni, budući da trenutačno u županiji postoji svega pet škola koje imaju višesmjenski rad.

Matuljski HNS-ovci...

Matuljski HNS-ovci…

– Druga inicijativa koju sam pokušao pokrenuti kroz županijsku skupštinu vezana je uz rad Spomen muzeja u Lipi koji se uskoro otvara, jer je jasno da ako se on ostavi na volonterskoj bazi uz povremen rad kao dosad, da će brzo početi propadati. Zato mi je drago da je pročelnik za kulturu PGŽ Valerij Jurešić potvrdio da će se u Lipi zaposliti jedan kustos kojeg će ”popola” plaćati Općina i Županija, kazao je Šarac.

Predsjednik HNS-a Matulji Marin Klanac predstavio je, pak, rezultate rada same stranke, istaknuvši da je tijekom prošle godine osnovano šest novih podružnica diljem matuljskog područja, te da je pred otvaranjem i ona sedma, u Rupi.

– Osnovana je i Ženska inicijativa koja se pokazala vrlo aktivnom i agilnom u organizaciji brojnih događanja od javnog značaja, a uz političke aktivnosti, stranka je ove godine, kao i svake dosad, imala vrlo istaknutu ulogu u društvenom radu na javnoj dobrobiti, kazao je Klanac.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!