Izvrsni rezultati nastavljeni u ožujku – broj noćenja i dolazaka povećan za dvadesetak posto @ Opatija

wellnes_oaza_setnja_2015 (2)

Kumulativno, u prva tri mjeseca ove godine, Opatiju je posjetilo nešto više od 51 tisuće gostiju koji su ostvarili 120 tisuća noćenja, što je rast dolazaka od 19 posto, a noćenja od 21 posto.

Opatija – Izvrsni turistički rezultati Opatije nastavljeni su i u ožujku, kada je ostvareno 17 posto više dolazaka i 20 posto više noćenja u odnosu na isti mjesec prošle godine. Točnije, prema podacima Turističke zajednice grada Opatije u prošlom mjesecu u Opatiji je boravilo nešto više od 25 tisuća gostiju gostiju, koji su ostvarili preko 60 tisuća noćenja, što je 10.000 više noćenja u odnosu na ožujak 2014. godine.

Pritom su dominirali strani gosti koji su ostvarili 80 posto ukupnih noćenja i imali porast od 28 posto, dok su domaći gosti s udjelom od 20 posto zabilježili pad od 7 posto. Najbrojniji posjetitelji dolaze iz Austrije, koji imaju udio od 22,5 posto u svim noćenjima, a na trećem mjestu, iza Hrvata, smjestili su se Nijemci s udjelom od 13,8 posto i povećanjem od čak 50 posto u odnosu na lanjski broj noćenja.

Kumulativno, u prva tri mjeseca ove godine, Opatiju je posjetilo nešto više od 51 tisuće gostiju koji su ostvarili 120 tisuća noćenja, što je rast dolazaka od 19 posto, a noćenja od 21 posto. Gledajući čitavi kvartal, najveći broj noćenja ostvarili su domaći gosti na koje otpada svako četvrto noćenje, a slijede Austrijanci s udjelom od 18 posto, Slovenci s udjelom od 12 posto te Talijani s udjelom od 10 posto.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!