Izvrsni rezultati pulskih automobilista – U autoslalomu slavio Domagoj Belinić, a u kronometru Nenad Damarija

Domagoj BELINIĆ (AK Pula-Rovinj) snimio M.Krpan

Domagoj BELINIĆ (AK Pula-Rovinj) snimio M.Krpan

Održana su natjecanja Prvenstva Republike Hrvatske i Prvenstva Regije Jug HAKS-a u dvije discipline, autoslalomu i kronometar vožnjama.

Banići – „Nagrada Ragusa Racing 2016.“jedinstveni je naziv dvodnevnog automobilističkog vikenda čiji je domaćin i organizator bio Autoklub Ragusa racing iz Mokošice. Održana su natjecanja Prvenstva Republike Hrvatske i Prvenstva Regije Jug HAKS-a u dvije discipline, autoslalomu i kronometar vožnjama.

IVA I NENAD DAMARIJA (foto M.Krpan)

IVA I NENAD DAMARIJA (foto M.Krpan)

Oba su dana izvrsne rezultate ostvarili vozačice i vozači istarskih autoklubova, posebno AK Pula-Rovinj. Ukupni pobjednik šestog ovogodišnjeg natjecanja PH autoslaloma je Domagoj Belinić koji je u „Renaultu 5 GT Turbo“ tijekom dvije bolje vožnje ostvario vrijeme 2:53,690 minuta što je za 533 tisućinke sekunde bilo bolje od Marija Barovića, člana AK Župa Dubrovačka u „Zastavi 750 1.0“, što mu je donijelo pobjedu u konkurenciji Regije Jug. Treće mjesto generalke pripalo je Nenadu Damariji (Autobianchi A112 1.1), još jednom članu AK Pula-Rovinj, ujedno pobjedniku grupe II sprint automobila, dok je još jedna pobjeda grupe I serijskih automobila pripala pulskom vozaču Marku Mirosavljeviću. Uspjeh je zaokružila pobjedom u konkurenciji vozačica Puljanka Iva Damarija (Autobianchi A112 1.1).

Izjednačeni bodovima prvo su mjesto podijelili SAK Samobor i AK Pula-Rovinj među kojima će se na posljednja dva natjecanja odlučiti prvak Hrvatske. Trenutno su Puljani četiri boda u prednosti. Krajnje je neizvjestan i ishod borbe za ukupnog prvaka jer su se slabijim rezultatom u Banićima bodovno izjednačili favoriti Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj) i Goran Laušin (SAK Samobor). Identični su i u Grupi II, dok je već siguran prvak grupe I Marko Mirosavljević. Do kraja sezone ostala su još dva natjecanja u Zagrebu 16. i 23.listopada.

Nenad Damarija nastavio je uspješan nastup i u kronometar vožnjama. U konkurenciji 37 sudionika ukupni je pobjednik što ga je dovelo na drugu poziciju ukupnog poretka PH i borbu za konačni trijumf. Uz njega su na pobjedničkom postolju stajali vozači AK Župa Dubrovačka, drugoplasirani Marijo Barović (Zastava 750 1.0) i treći Deni Kmetović (Zastava Yugo 1.6), čiji se zaostatak mjerio od 6 do 8,3 sekunde. Četvrtim je mjestom lidersku poziciju PH zadržao prošlogodišnji prvak Zagrepčanin Vjekoslav Čičko (AK Buzet Autosport) u „Fiat Cinquecentu“. U konkurenciji vozačica slavila je višestruka prvakinja Iva Damarija, dok je među juniorima slavio Tonči Stahor (AK Dubrovnik racing). Pobjede u klasama Marka Božića i Igora Bogovića, te drugo mjesto Mie Ozvačić dovele su do još jedne pobjede ekipe AK Buzet Autosport i potvrde sigurnog novog naslova prvaka uoči posljednjeg natjecanja na Grobniku 29. listopada.

Tekst i foto: Miroslav Krpan / PodUčkun.net