Jadranske igre: Čestitke ekipi 'Vlahov breg'

liburnijanet-jadranske-igre-jusici-1…ekipa ‘Vlahov breg’ stigla je do superfinala Jadranskih igara, no najbolja je bila ekipa ”c.b. Popay“ iz Primoštena…
…u igrama su sudjelovale 243 ekipe te oko dvije tisuće natjecatelja…
…na liburnijskom području ‘Jadranskih igara’ podržale su Općina Matulji i Lovran…

Biograd na Moru, Matulji – U velikoj završnici, Jadranskih igara, koja se u nedjelju navečer održala u Biogradu na Moru, susrele su se najbolje ekipe četiri regije koju čine ”mala mista“ od krajnjeg juga Dalmacije do sjevernih obala Istre.
Ekipa ‘Vlahov breg’ (Darko Rumac, Denis Kalčić, Valter Blažić, Goran Peruč, Valent Božić, Jelena Jardas, Marija Kalčić, Danijela Mohorovičić, Dean Cetina, Stanko Uljanić, Elvis Kalčić, Vedran Mohorovičić i Franko Ivanić) stigla je do superfinala Jadranskih igara, no u fantastičnom ugođaju na bazenu Ilirija u Biogradu na Moru, ekipa ”c.b. Popay“ iz Primoštena osvojila je titulu najbolje ekipe ”malih mista“ i ovjenčala se zlatom, te osvojila vatrogasno vozilo.
Svoje su vještine i snagu odmjerile ekipe ”Vranjic“ iz Solina, ”c.b. Popay“ iz Primoštena, ”Vlahov breg“ iz Matulja i ekipa ”Žajni“ iz Raba i to ovaj put kroz čak 6 igara: leteći vaterpolo, trka magaraca, pršut, morska alka, trka s ribarskim kašetama i konop.
Članovima ekipe ”Vlahov breg” ove godine nije bila naklonjena sreća te su se plasirali na četvrto mjesto (7 bodova), dok su ispred njih našli Primošten (14 bodova), Rab (12 bodova) i Vranjic-Solin (9 bodova).
Također, i ”Jadranska kuhinja“ je ove nedjelje imala veliko finale – u završnoj večeri pod kontrolom Karmele i glavnog chef-a Mišela Tokića spremala su se čak tri jela, od toplog predjela do deserta i to sve autohtona hrvatska jela: fuži, palenta s brodetom, i na kraju – smokvenjak.
Doprinos posebnosti velike završnice, dali su i mali obrtnici kroz akciju ”Vrijedne ruke“ koja je do sada popratila sve poluzavršnice. Radi se o akciji Ministarstva gospodarstva rada i poduzetništva, Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske obrtnička komore kojom se želi informirati javnost o postojanju samozatajnih, marljivih ljudi koji svojim umijećem proizvode ekološke proizvode, suvenire, rukotvorine i tradicijske obrte.
Projekt su u svakom od 37 ”malih mista“ podržale općine, gradovi i turističke zajednice, čija je pomoć bila od izuzetne važnosti, ali ”Jadranskih igara“ teško da bi bilo bez entuzijazma njihovih mještana koji su se srčano ”igrali“ do samog kraja – i za kraj – čestitke svima.

Liburnija.net: Dio ekipe Vlahov breg @ Jušići

Liburnija.net: Dio ekipe Vlahov breg @ Jušići


Liburnija.net: Veliko finale Jadranskih igara @ Biograd na Moru

Liburnija.net: Veliko finale Jadranskih igara @ Biograd na Moru


Liburnija.net TV – Jadranske igre @ Lovran

Ivan Mellor / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Jadranske igre: Ekipa ‘Vlahov breg’ izborila veliko finale
FOTO, VIDEO: DVD Lovran pobjednici Jadranskih igara @ Lovran
FOTO: Ekipa ‘Vlahov breg’ ponovo najbolja @ Jadranske igre

error: Content is protected !!