Jazz Ex Tempore okrenut domaćoj glazbenoj tradiciji: Spoj Istre, Dalmacije, Međimurja i Kvarnera @ Opatija

Elvis Stanić

Elvis Stanić

Na 11. izdanju JET-a koje započinje u utorak, 24. studenog, gostovat će izvrsni domaći jazz glazbenici, koji će se predstaviti radionicama, ali i zajedničkim koncertom.

Tamara Obrovac

Tamara Obrovac

Opatija – Jazz Ex Tempore, maniefstacija koja je u proteklih deset godina ugostila preko 40 glazbenika iz 25 zemalja svijeta, svoje novo desetljeće započinje slavljenjem hrvatske galzbe. Na 11. izdanju JET-a koje započinje u utorak, 24. studenog, gostovat će izvrsni domaći jazz glazbenici, koji će se predstaviti radionicama, ali i zajedničkim koncertom.

– S obzirom na neizmjerno bogatstvo hrvatske glazbene baštine, raznolikost glazbenih stilova od Međimurja do Istre i od Slavonije do Dalmacije, na ovogodišnji projekt su pozvani naistaknutiji predstavnici svoje ”rodne grude”: Tamara Obrovac iz Istre, tamburaš Filip Novosel iz Slavonije, Marko Ramljak s dalmatinskom violinom, Maasej Kovačević iz Međimurja i primorsko-kvarnerski glazbenici Damjan Grbac i Tonči Grabušić, kazao je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji umjetnički ravnatelj Jazz Ex Tempore projekta – Elvis Stanić, koji će imati zadatak uskladiti svu tu silu hrvatske raznorodne glazbe i instrumenata.

Damjan Grbac

Damjan Grbac

Prvog dana 11. JET-a, u utorak 24. studenog, Stanić i Tamara Obrovac će održati javnu radionicu / jazz talk o istarskoj glazbi, ljestvici i jazzu. U srijedu, 25. studenog, Marko Ramljak će pričati o tome što je Dalmacija bez klape i je li to uopće moguće, a u četvrtak, 26. studenog, Filip Novosel će, kao jedini diplomirani jazz tamburaš na svijetu, podijeliti s publikom svoje izuzetno zanimljivo iskustvo studiranja tambure na New School for Jazz and Contemporary Music u New Yorku, te demonstrirati neobičnan spoj tambure i jazza.

Sve radionice se održavaju u Vili Antonio s početkom u 20 sati, besplatne su i otvorene za javnost. Završni koncert će se održati u petak, 27.11., u Vili Angiolini s početkom u 20 sati, a ulaznice, po cijeni od 70 kuna, mogu se kupiti na prodajnim mjestima sustava Moje karte, online na www.mojekarte.hr i ispred dvorane sat vremena prije početka koncerta.

Kruno Levačić

Kruno Levačić

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!