Jazz petkom na Zametu – Bruno Mičetić Quintet sutra nastupa u Baptističkoj crkvi

Osim u Baptističkoj crkvi, koncert Mičetićevog kvinteta bit će moguće popratiti na platformama regionalne mreže Novinet.hr koja objedinjuje regionalne portale Torpedo.media, PodUčkun.net, Tunera.info, Bodulija.net i Lanterna.news.

Rijeka – U sklopu koncertnog serijala ‘Jazz petkom na Zametu’, gitarist Bruno Mičetić, 20. studenog održat će koncert u Baptističkoj Crkvi sa svojim kvintetom na kojem će promovirati svoj posljednji album “Out of the shadow”, a izvesti će neke i od svojih prijašnjih radova.

– Album “Out of the shadow“, na kojem su uz njega okupljeni neki od vodećih hrvatskih jazz glazbenika – Joe Kaplowitz, Vojkan Jocić, Bojan Skočilić i Dado Marinković, treći je po redu album Quinteta Brune Mičetića u izdanju Dallas Recordsa – šest kompozicija u kojima se ističe ljubav prema jazz fusionu, ali i impresivne skladateljske sposobnosti u kojima publika naprosto uživa. Ovaj koncert je uistinu poseban jer je ovo prvi nastup Mičetića sa svojim Quintetom u ovom prekrasnom prostoru, a i u vremenu kojem se nalazimo zahvaljujući velikom upornošću organizatora, program u ovom prostoru ide dalje pa stoga vas pozivamo da podržite svojom odazivom ovu prekrasnu priču. Neprestana potraga za dubljim shvaćanjem glazbe odvela je Brunu do Austrije gdje je završio Jazz Konservatorium Klagenfurt u Klagenfurtu, nakon čega započinje s pedagoškim radom i svojom diskografskom karijerom. Utemeljitelj je i osnivač projekta „Rab Jazz Festival“, koji se održava već petu godinu zaredom, a na kojem su nastupila sve velika imena iz regije i Europe. „Bruno Mičetić Sekstet“ održao je koncert „Beauty Of Your Soul“ 14.09.2017. u maloj dvorani Vatroslav Lisinski i snimio CD i DVD live izdanje objavljene u izdanju „Dallas Recordsa“. Bruno Mičetić nakon koncerta u Lisinskom održava nekolicinu koncerata u Hrvatskoj, a 2019. godine objavljuje i album «Capturing the moment» te s istim održava koncerte u HNK Ivana Pl. Zajca te na brojnim manifestacijama i festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu. Ove godine Bruno objavljuje novi album «Out of the shadow» u izdanju Dallas Recordsa. Nastupao je uz Terezu Kesoviju, Milan Petrović Jazz Quartet, Dominica Millera; surađivao je na projektima sa Zrinkom Tutićem i Rajkom Dujmićem, Zvjezdanom Ružićem, Primožem Grašićem, Ratkom Divjakom i drugima te osvojio publiku eminentnih festivala, od Liburnia Jazz Festivala preko Ljeta na Gradini do Nišville Jazz Festivala. Na nama i vama je da se držimo propisanih mjera. Zaštitne maskice, dezinfekcija ruku, razmak, popisivanje na ulazu… sve znate – vidimo se u petak, istaknuli su organizatori.

error: Content is protected !!