Jazz teatar u lovrasnkom kinu – Vedran Ružić lovranskoj publici premijerno predstavlja Libertina

Vedran poziva sve ljubitelje jazza i plesa na izvedbu projekta Libertin ove nedjelje 1. prosinca u 20 sati u kino Sloboda te naglašava: „U projektu nas je sedmero sa svih strana Hrvatske, nije nas lako skupiti pa je ovo jedinstvena prilika da nas čujete i vidite u punom sastavu. Vidimo se u nedjelju, ulaz je slobodan“.

Opatijski umjetnik Vedran Ružić vrlo je uspješnu 2019. godinu odlučio zaokružiti koncertnim izvedbama projekata Spiritual Market i Libertin u sklopu mini turneje „Combining Arts Tour“. Tako po 50. put imamo priliku pogledati i poslušati projekt Spiritual Market u Zagrebu u kinu Kinoteka u subotu 30. studenog. Potom će 1. prosinca u lovranskom kinu i 4. prosinca u zagrebačkom jazz klubu Kontesa predstaviti novi album Libertin, a koncertne izvedbe će biti popraćene i suvremenim plesom.

Libertin je naziv novog albuma Vedrana Ružića te konceRtualnog projekta koji stavlja naglasak na spajanju umjetnosti – jazz glazbe i suvremenog plesa. Sastoji se od tri dijela / čina: Postanak, Obiteljski san i Libertin. U njima se prikazuju tri pogleda na svijet. Postanak govori o tome kako smo nastali, rasli i u jednu se trenutku počeli odvajati u vlastite krugove, Obiteljski san o tome kako su nas “zamišljali” roditelji, a Libertin o čovjeku koji se oslobodio tuđih snova, konkretno onih svoje obitelji. Ukratko, to je autobiografska priča o slobodnom čovjeku koji je odlučio izaći iz okvira i postati umjetnik vlastita života. Također, bitno je napomenuti da svaka umjetnost funkcionira zasebno, a zajedno čine vlastiti svemir. U projektu je dana i bitna poanta rada, a to je ravnopravnost umjetnosti, odnosno da svaka od umjetnosti bila to glazba, film, slika ili ples ima svoju određenu važnost u funkcioniranju svijeta oko nas. Projekt “Libertin” izvode četiri glazbenika (Vedran Ružić – kontrabas, Jaka Kopač – saksofon, Hrvoje Galler – klavir i Adriano Bernobić – bubanj) te tri suvremena plesača (Nastasja Štefanić, Karolina Šuša i Marko Kalc).

Ovim putem Vedran poziva sve ljubitelje jazza i plesa na izvedbu projekta Libertin ove nedjelje 1. prosinca u 20 sati u kino Sloboda te naglašava: „U projektu nas je sedmero sa svih strana Hrvatske, nije nas lako skupiti pa je ovo jedinstvena prilika da nas čujete i vidite u punom sastavu. Vidimo se u nedjelju, ulaz je slobodan“.

30.11.2019. – Spiritual Market – Kino Kinoteka, Zagreb
01.12.2019. – Libertin – Kino Sloboda, Lovran
04.12.2019. – Libertin – Jazz klub Kontesa, Zagreb

error: Content is protected !!