Jedanaesto izdanje regate tradicijskih barki na jedra za Trofej “Nino Gasparinic” jedri se ove subote

U dogovoru s lovranskim jedriličarskim klubom “Istra” za njihove najmanje jedriličare osigurali smo jednu barku, a pored toga ćemo po jednog mladog jedriličara pridodati posadama barki kako bi uz odrasle ova lijepa tradicija se prenijela na mlade naraštaje, najavio je predsjednik “Lovranske lantine” Ivo Grbac.

Lovran – Ovogodišnje jedanaesto izdanje regate tradicijskih barki na jedra za Trofej “Nino Gasparinicodržat će se u subotu, 20.lipnja u Lovranu. Natjecanje organiziraju članovi lovranske Udruge “Naš Lovran” – sekcija Lovranska lantina. Službeni program započeti će u 10 sati spuštanjem barki u more i prijavama za regatu. Za 11 sati zakazana je ribarska marenda i sastanak sa “timunjerima” prijavljenih barki. Start regate predviđa se u 12 sati na morskoj pučini ispred lovranske rive. Očekuju se povoljni vremenski uvjeti i dovoljno jak vjetar kako bi sami natjecatelji i brojni posjetitelji ove jedinstvene regate mogli uživati prateći regatu s obale. Podjela nagrada i ručak za sve sudionike na rasporedu su u 17 sati.

– Očekujemo dolazak 17 posada raznih vrsta barki na jedra koji su najavili svoj dolazak u Lovran. Računamo na dolazak naših prijatelja iz srodnih udruga s područja Liburnije, Kvarnera i Istre. U dogovoru s lovranskim jedriličarskim klubom “Istra” za njihove najmanje jedriličare osigurali smo jednu barku, a pored toga ćemo po jednog mladog jedriličara pridodati posadama barki kako bi uz odrasle ova lijepa tradicija se prenijela na mlade naraštaje, najavio je predsjednik “Lovranske lantine” Ivo Grbac.

U OKU KAMERE Lovranska pasara ‘Julijana” nakon obnove ponovo je zajedrila

error: Content is protected !!