Jednoglasna odluka Vijeća: Ema Sušanj, Goran Slavić i klapa Skalin dobitnici godišnjih nagrada Općine Matulji

Jednoglasna odluka Vijeća: Ema Sušanj, Goran Slavić i klapa Skalin dobitnici godišnjih nagrada Općine Matulji

Matuljski vijećnici jednoglasno su podržali prijedloge odbora

Nagrade su zaslužili svojim predanim radom, koji osim priznanja i nagrada uključuje i promociju općine diljem zemlje i svijeta.

Matulji – Mlada harmonikašica Ema Sušanj, publicist i vrijedni kroničar matuljskog sporta Goran Slavić te zlatni glasovi iz klape Skalin ovogodišnji su dobitnici godišnjih nagrada za kulturu općine Matulji.

Nagrade su zaslužili svojim predanim radom, koji osim priznanja i nagrada uključuju i promociju općine diljem zemlje i svijeta, a vijećnici su na jučerašnjoj sjednici vijeća jednoglasno potvrdili prijedlog odbora.

Podsjetimo, mlada harmonikašica Ema Sušanj lani je na 13. Međunarodnom natjecanju u harmonici za nagradu Avsenik održanom u Begunjama u Sloveniji zatim na Internacionalnom festivalu harmonike 7. MehFest održanom na Megatrend univerzitetu u Zemunu te na 24. Accordion-diatonic Accordion World Championshipu osvojila ukupno tri zlatne medalje. Također, zlatnom medaljom na natjecanju u Barceloni okitili su se i članovi muške klape Skalin koja djeluje pod umjetničkim vodstvom Anite Stupac Butorac čime su također zaslužili godišnju nagradu općine Matulji.

Treća nagrada ide u ruke Goranu Slaviću koji je lani objavio sjajnu knjigu „Preluk – legenda koja živi”. Inače, Slavić je zasigurno jedan od najboljih poznavatelja auto-moto sporta u nas, do sada autor niza tekstova, posebnih povijesnih priloga, kao i samostalnih izdanja, od kojih uz ovo najnovije vrijedi izdvojiti i knjigu „900 imena Formule 1“.

 

error: Content is protected !!