Jedrenje: Održan 40. Cup Opatije za klasu Laser

Arhiva

Arhiva


Arhiva

Arhiva

Jubilarni 40 Cup Opatije napokon je dokazao da se i u Opatiji može jedriti. Odražen je puni program jedrenja, dakle 6 plovova.

Opatija – Nakon nedavnih problema uzrokovanih nedostatkom vjetra, ovog vikenda napokon se jedrilo u opatijskom akvatoriju, a 32 natjecatelja odmjerili su snage u klasi Laser radial i Laser 4,7. U subotu se zajedrilo na jubilarnom 40. Cupu Opatije i to po buri jačine 15-28 čvorova. Održana su 3 kompletna jedrenja za sve klase. U nedjelju su također održana 3 plova po tradicionalnoj Tramuntani jačine 10-18 čvorova.

U klasi Laser 4.7 najuspješniji je bio Joško Galović (JK Opatija), drugo mjesto osvojio je Marin Desabota (JK Val Šibenik), na treće mjesto plasirala se Rene Starić (JK Clivo) ujedno i najbolje plasirana u konkurenciji žena, dok je Paolo Mavričić (JK Opatija) zauzeo četvrto mjesto. Toma Stipanović (JK Mornar Split) bio je najuspješniji u klasi Laser Radial, a klupska kolegica Sandra Lulić plasirala se na drugo mjesto i osvojila prvu poziciju u ženskoj konkurenciji, dok je treće mjesto osvojila Austrijanka Eva-Maria Schimak.

– Ipak se isplatilo rano jutarnje ustajanje. Čestitke pobjednicima. Dogodine se opet vidimo na 41. Cup-u Opatije u nešto većem broju, poručili su organizatori iz Jedriličarskog kluba Opatija.

I. Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!