Jedriličarska elita u Opatiji

optimistOpatija – Od 28. do 31. listopada u Opatiji će se okupiti elita hrvatskog olimpijskog jedrenja. Pažnju treba obratiti na hrvatske jedriličare i jedriličarke koji su pokazali kvalitetu na svjetskim regatnim natjecanjima.
U Opatiji će jedriti neki od najuspješnijih jedriličara i jedriličarki, a oni su: svjetski i europski prvaci u klasi 470 Šime Fantela i Igor Marenić, europski prvak i osvajač svjetske bronce u Finnu Ivan Kljaković Gašpić, europska prvakinja u Laser Radialu Tina Mihelić. U Laseru će se nadmetati kormilari koji su se borili i za svjetski vrh, poput Tončija Stipanovića, Daniela Mihelića i Milana Vujasinovića.
Zanimljivo nadmetanje biti će i u klasi Zvijezda, s Marinom Lovrovićem i Sinišom Mikuličićem koji žele vratiti zlato koje im je lani uzeo Mate Arapov. Mate Arapov dolazi s novim flokistom Antom Šitićem, a mjesto na postolju tražit će Dan Lovrović i Antonio Arapović. U 49er- naslov prvaka brani sedma posada svijeta Pavle Kostov i Petar Cupać. Mlade snage napadaju u RS:X olimpijca Luku Mratovića. Seniorska hrvatska flota u olimpijskim klasama možda nije velika ali je jaka te će pružiti pravi užitak gledanja. Osim hrvatskih aseva najavljeni su i jedriličari iz Slovenije, Srbije i Italije, a u najavi su prijave iz Austrije i Švicarske.
Do sada je prijavljeno 70-ak jedriličara, odnosno 50-ak brodova . Predviđeno je 11 jedrenja za klase 49er i RS:X, a za ostale po sedam jedrenja, od kojih tri moraju biti pravovaljana. Jedrit će se u sedam klasa, laser radialu i standardu, finnu, 470, staru, RS:X i 49er-u.
Otvoreno prvenstvo Hrvatske za olimpijske klase održati će se u .organizaciji Yacht Cluba ”Opatija” pod pokroviteljstvom Grada Opatije i PGŽ-a .
Nikola Cvjetović

error: Content is protected !!