Jelenina 2011: Izložbe, koncerti, degustacije @ Kastav

jelenina_crkva_sm…eno-gastro tjedan obilježava se od 16. do 22. svibnja, u organizaciji Grada Kastva i Turističke zajednice Grada Kastva…
Kastav – Prvi dan vikenda, u subotu, 21. svibnja program započinje točno u 15 sati, izložbom ”Kruh naš svagdašnji“ autorice Elzike Tomac, a otvorenje izložbe održati će se u kastavskoj Peknjici.
U pauzi od posjeta svjetskim pozornicama, u 15 sati, u ulici Vincenta iz Kastva nastupiti će i Klapa Kastav dok će se u 17 sati na Trgu Matka Laginje održati promenadni koncert Glazbenog društva Spinčići.
U 18 sati počinje Sveta Krizma u Crkvi Svete Jelene Križarice koju predvodi nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić, dok će u 19 sati nastupiti ”Trio gitara“ po zatvaranju izložbe u Peknjici.
Od 16:00 sati u gradskoj loži biti će održana prezentacija, degustacija i promotivna prodaja pčelarskih proizvoda te proizvoda partnera programa Agrolagune d.d. iz Poreča.
Tijekom subote i nedjelje svi posjetitelji će imati priliku posjetiti Kastavske spomene te degustirati misne pogačice koje se rade po receptu časne sestre Vendeline slovenskog porijekla. Pogačice se rade po starinskim receptima, a peku se od četiri vrste brašna (pšenični, integralni, kukuruzni i heljdin). Taj omjer nije uvijek bio isti već je ovisio o dobroj ili lošoj godini. Kastavski spomeni već nekoliko godina za redom poklanjaju dotične pogačice.
Kompletan program možete pogledati na ovo linku.
eno_banner_kastav
Nikola Cvjetović / Novi list / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Jelenina 2011: Vinari dobili poticaje @ Kastav
Izložba: Goranka Supin – “Iza zidina” @ Kastav
Jelenina 2011.: Predavanja o vinovoj lozi @ Kastav
Jelenina 2011: Predavanja i dodjela poticaja @ Kastav
Počinje manifestacija Jelenina 2011. @ Kastav
Jelenina 2011. @ Kastav
Najavljena manifestacija Jelenina 2011. @ Kastav

error: Content is protected !!