Jelenina 2011: Predavanja i dodjela poticaja @ Kastav

kastav…Jelenina 2011. obilježavati će se od 16. do 22. svibnja 2011. kao eno-gastro tjedan…
…sva predavanja tijekom odražavanja Jelenine u Kastvu su besplatna…

Kastav – Program Jelenine u utorak 17. svibnja započinje svibanjskom pobožnosti u Crkvi Svete Jelene u 18:00 h. S obzirom da je utorak posvećen temi vinarstva i podrumarstva u isto vrijeme u novoj gradskoj vijećnici Grada Kastva održati će se predavanje na temu ”Becopad filter slojnice – inovacija u pločastoj filtraciji“ kojeg će održati poznati enolog njemačke tvrtke BEGEROW, g. Stjepan Stojaković, dipl.ing. Tvrtka BEGEROW je inače nositelj brojnih nagrada za inovacije.
U 19:00 h će g. Miroslav Latal, dipl.ing. i enolog vinskog podruma Agrolagune d.d. iz Poreča održati predavanje na temu ”Mikrooksidacija vina“. U Agrolaguninim vinogradima njeguju se najrazličitije sorte grožđa: od autohtonih istarskih do internacionalnih sorti. Iz vinograda grožđe dolazi u suvremeni podrum Agrolagune, gdje se enolozi g. Ante Gavranić i g. Miroslav Latal brinu da od najboljeg grožđa naprave vrhunska vina. Agrolaguna d.d. je vodeća poljoprivredna tvrtka iz Istre te ujedno i partner eno-gastro tjedna ”Jelenina 2011“.
U 20:00 h održati će se dodjela poticaja vinarima sa područja Grada Kastva kojoj će prisustvovati i predstavnici Grada Kastva. Dodjelom dotičnih poticaja Kastav je na pravom putu da postane enološko gastronomska oaza zahvaljujući, uz ostale, i trudu članova Udruge ”Belica“. Grad Kastav već nekoliko godina potiče razvoj vinarstva na svome području i subvencioniranjem nabavke sadnica loze. Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže te uživaju u degustaciji najboljih vina Kastavštine uz vina partnera programa Agrolagune d.d. Poreč.
jelenina_logo
Sva predavanja tijekom odražavanja Jelenine u Kastvu su besplatna te pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i uživaju u degustaciji najboljih vina Kastavštine uz vina partnera programa Agrolagune d.d. Poreč.
Već sutra, 18. svibnja organiziran je posjet maslinicima i vinogradima uz popratnu vinsku probu i ostale degustacije autohtonih istarskih proizvoda. Agrolaguna d.d. je vodeća poljoprivredna tvrtka iz Istre, čije se poslovanje odvija u više proizvodnih cjelina: vinogradarstvu, maslinarstvu i stočarstvu, a svi njezini proizvodi su regionalno izuzetno poznate robne marke. Od 1.200 ha obrađenih površina najveći dio čine vinogradi, maslinici i travnate površine.
U organizaciji Grada Kastva i Turističke zajednice Grada Kastva, Jelenina 2011. obilježavati će se od 16. do 22. svibnja 2011. kao eno-gastro tjedan koji obuhvaća i brojna predavanja iz područja pčelarstva, voćarstva, vinarstva i podrumarstva te sommelierstva.
Kompletan program možete pogledati na ovo linku.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Počinje manifestacija Jelenina 2011. @ Kastav
Jelenina 2011. @ Kastav
Najavljena manifestacija Jelenina 2011. @ Kastav