Jerry Ricks Blues Festival ulazi u samu završnicu – Atomsko sklonište te Goran Bare i Majke predvode sjajan line up

Koncerti počinju u 20 sati uz slobodan ulaz…

Kastav – Nakon što je blues karavana obišla opatijsku rivijeru i ponovo zasvirala u Klani, ovogodišnje izdanje Jerry Ricks Blues Festivala ulazi u samu završnicu s dvije odlične koncertne večeri na Crekvini. Mjesto u kojem je i sve započelo nakon prerane Jerryjeve smrti dva dana živjet će blues, a impresivan line up zaključit će treće izdanje festivala koji se održava Črnom kastavcu u čast i spomen.

Za večeras organizatori su pripremili zanimljiv program koji starta u 20 sati, uz intro za koji je zadužen riječki band Sarah & The Romans čiji se glazbeni izričaj temelji na više stilova – od bluesa, country-ja, bluegrassa i rock’n’rolla do koračnica i valcera. Nakon njih na binu će se popeti Blues Experience koji je nastao temeljem suradnje nekih od najznačajnijih slovenskih blues i jazz glazbenika koji dijele ljubav prema bluesu. Marko Črnčec je svjetski poznati jazz pijanist sa stalnom boravišnom adresom u New Yorku, Igor Leonardi i Tadej Kampl su svestrani glazbenici koji su sudjelovali u brojnim međunarodnim projektima, Julian Erič na gitari i Zlatko Đogič na bubnjevima već su oduševili kastavsku publiku nastupajući s Wacky Blues Professors koji su letvicu podigli visoko pa se i od Blues Experiencea očekuje odličan nastup. Večer će zaokružiti nastup Atomskog skloništa. Naime, jedan od najpoznatijih i najdugovječnijih hrvatskih bandova koji se je u prošloj državi uspio profilirati u sam vrh ondašnje scene još uvijek krstari glazbenim vodama predvođeni jedinim preostalim originalnim članom, legendarnim Brunom Langerom. Band je osnovan daleke 1976. godine od kada bilježe nebrojene nastupe po cijeloj Jugoslaviji , a osim domaće diskografije ostvaruju iskorak i na američkom tržištu objavivši albume na engleskom jeziku pri čemu skladba Chinese Bike ulazi na američku listu Top 100.

Dan kasnije, u subotu 31. srpnja, na Crekvinu stiže sjajna kombinacija koju će otvoriti domaće snage iz akustičnog dua The Dudes, dok line up predvodi Goran Bare i Majke koje nije potrebno posebno predstavljati domaćoj publici. Beskompromisni rock’n’roll u kombinaciji s iznimnim vokalom i brojnim hitovima priskrbili su mu status jedne od najsjajnijih zvijezda hrvatske glazbene scene. Brojni Porini i druge nagrade potvrđuju da je i struka prepoznala Bareta kao izvanrednog glazbenika. Po svojoj prirodi nepredvidiv i neobuzdan kada je u punoj formi od Gorana Bareta možemo očekivati samo ono najbolje.

Prije Majki nastupit će talijanski duo The Cyborgs, a o njihovoj kvaliteti dovoljno govori činjenica da Bruce Springsteen gotovo nikada nema običaj angažirati predgrupe na svojim nastupima osim u rijetkim slučajevima iznimnih izvođača na koje želi skrenuti pozornost. Jedna od takvih iznimki su The Cyborgs, definitivno najotkačenija i najoriginalnija talijanska blues formacija. Duo koji nastupa s maskama za zavarivanje svakako je vizualno neobična pojava čak i za pop svijet, a njihovi visokoenergetski nastupi garantiraju dobru zabavu. Blues-metal, punk blues ili kako god definirali njihov izričaj jedinio je sigurno da The Cyborgs nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Koncerti počinju u 20 sati uz slobodan ulaz, a sve će se održati prema posljednjim epidemiološkim preporukama.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net