Jeste li sigurni da ste zdravi? Obavite sistematski pregled u Poliklinici Analiza

Savjet liječnika je – odvojite jednom godišnje vrijeme za preventivni pregled, bez obzira bolujete li od kroničnih bolesti ili se pak osjećate sasvim dobro.

Dr, Gusej

Rijeka – Osjećate se dobro – dakle, zdravi ste? Odgovor na ovo pitanje na žalost nije nužno potvrdan jer mnoge bolesti današnjice razvijaju se godinama prije nego što simptomima upozore osobu da nešto nije kako bi trebalo biti. Doznajemo tako od dr. med. Maje Gusej, specijalistice interne medicine i subspecijalistice gastroenterologije s dugogodišnjim iskustvom u preventivi i dijagnostici gastroenteroloških, ali i brojnih drugih stanja.

Kako bi bili sigurni da je s našim zdravljem sve u redu, doktorica savjetuje redovite preventivne preglede.

– Što ranije otkrijemo naznake poremećaja, lakše i efikasnije možemo intervenirati u smislu sprečavanja razvoja bolesti ili razvoja ozbiljnih posljedica po zdravlje. Zato je važno pratiti svoje zdravstveno stanje, čak i kada se osjećamo dobro, da na vrijeme uočimo promjene koje bi to zdravlje mogle ugroziti, govori doktorica Gusej koja se kroz rad s tisućama pacijenata i klijenata u javnom i privatnom zdravstvu susrela s brojnim dijagnozama, pa i onima naizgled nevidljivima i bez simptoma, a koje su na vrijeme uočene upravo tijekom preventivnih pregleda.

Redovno praćenje zdravstvenog stanja od iznimne je važnosti i kod osoba koje boluju od neke kronične bolesti, poput visokog krvnog tlaka, povišene masnoće ili šećera, a sve radi sprečavanja neželjenih dugoročnih posljedica tih bolesti.

Ne kaže se zato uzalud da preventivni pregledi spašavaju živote, a kako doznajemo oni uključuju kompletnu laboratorijsku dijagnostiku, EKG, spirometriju, UZ trbuha te sveobuhvatan klinički pregled kojim se provjerava stanje svih organskih sustava, uz savjete stručnjaka o eventualnim daljnjim postupcima.

Ovakav detaljan sistematski pregled moguće je obaviti u Poliklinici Analiza u centru Rijeke, u Zagradu, na adresi Marije Krucifikse Kozulić 2. Cijeli je postupak gotov kroz nekoliko sati, a za vas će se pobrinuti stručnjaci u moderno opremljenoj poliklinici koja pruža sve usluge na jednom mjestu.

Savjet liječnika je – odvojite jednom godišnje vrijeme za preventivni pregled, bez obzira bolujete li od kroničnih bolesti ili se pak osjećate sasvim dobro.

Za više informacija o preventivnim sistematskim pregledima i narudžbe, kontaktirajte Polikliniku Analiza putem telefona 051 309 309, e-maila info@mcanaliza.org ili posjetite naše stranice www.poliklinika-analiza.hr.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net