JK Opatija: Opatijci viceprvaci @ Crikvenica

Liburnija.net: Jedriličari JK Opatija s trenerom Damirom Nakrstom

Viceprvaci Ekipnog prvenstva Hrvatske, u klasi optimist, su Marko Gačić, Pavle Živanović, Marko Vuksanović, Andro Golja i Tomas Hamerlitz.

Opatija – Od 16. do 22. lipnja, u Crikvenici, održavalo se otvoreno prvenstvo Hrvatske za klasu Optimist. Na prvenstvu nastupili slijedeći jedriličari JK Opatija: Marko Gačić, Pavle Živanović, Marko Vuksanović, Andro Golja, Tomas Hamerlitz, Ema Golja i Antonio Lukšić.

Ekipno prvenstvo Hrvatske, održalo se 21. i 22. lipnja, na kojem su takmičari JK Opatija branili naslov od prošle godine, dok se pojedinačno prvenstvo (flotno), zakazano za 16. lipnja, nije održalo radi pomanjkanja vjetra.

– Obzirom da su nam 2 najjača člana ekipe izašli iz ove klase prošle godine (Mateo Pavinčić i Paolo Mavričić), bili smo znatno oslabljeni, štoviše jer su ih zamijenila dva jako mlada dečka (Marko Vuksanović i Tomas Hamerlitz). Stoga, nadali smo se dobrom plasmanu, recimo u prvih 5, ali smo znali da ako izborimo polufinale da je sve otvoreno. Uspjeli smo izborit polufinale i čak pobijedili JK Uskok iz Zadra te izborili drugo finale u dvije godine. U finalu ipak su dečki iz JK Vega iz Pule bili bolji od nas i zasluženo nam oduzeli titulu državnih prvaka, ali mi smo i više nego zadovoljni srebrom, s obzirom na oslabljenu ekipu. Teško je osvojit titulu, a još teže ju je obranit, kazao je Damir Nakrst, trener JK Opatija.

Viceprvaci Ekipnog prvenstva Hrvatske su Marko Gačić, Pavle Živanović, Marko Vuksanović, Andro Golja i Tomas Hamerlitz, dok je redoslijed ekipa na otvorenom ekipnom prvenstvu Hrvatske slijedeći. Prvo mjesto pripalo je JK Vega (Pula), drugo mjesto pripalo je JK Opatija, treće mjesto JK Uskok (Zadar), a četvrto mjesto JK Horizont (Poreč).

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!