Još godinu dana za pripremu novog režima: Naplata parkiranja „na čekanju“ do iduće sezone @ Lovran

Arhiva

Prema Simoničevim riječima, Općina Lovran odlučila je pričekati s uvođenjem naplate i kako bi imali dovoljno vremena za provođenje postupaka javne nabave koje prate naplatu parkinga, ali i kako bi dali dodatno vrijeme da se stanovnici i turistički iznajmljivači pripreme na novi režim.

Lovran – Naplata parkinga u Lovranu ipak neće krenuti s ovom turističkom sezonom, već – prema aktualnim najavama – tek od naredne godine.

Bojan Simonič

– Odgađamo uvođenje naplate parkinga ove godine jer ne želimo ništa donositi „preko koljena“. Nismo uspjeli na vrijeme ishodovati potrebne suglasnosti i samim time ne bi imalo smisla krenuti u naplatu, kazao je načelnik Općine Lovran Bojan Simonič.

Prema Simoničevim riječima, Općina Lovran odlučila je pričekati s uvođenjem naplate i kako bi imali dovoljno vremena za provođenje postupaka javne nabave koje prate naplatu parkinga (https://poduckun.net/novi-zaplet-oko-nabavke-parkirnih-automata-drzavna-komisija-ponistila-ponistenje-natjecaja-za-nabavku-novih-uredaja-opatija/), ali i kako bi dali dodatno vrijeme da se stanovnici i turistički iznajmljivači pripreme na novi režim.

– S druge strane, dobra je stvar što smo išli u taj projekt jer smo došli do spoznaje da značajan dio prometne infrastrukture nije vlasnički uređen. Tako da ćemo krenuti u sređivanje „papira“ i spremni dočekati iduću sezonu i uvođenje naplate parkinga, rekao je Simonič.

Prema dosadašnjim najavama, naplata parkinga provodila bi se samo tijekom sezone, ali bi se osigurala i parkirališna mjesta bez naplate izvan središnje lovranske zone i mula.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!