Još jedna neobična božićna čestitka librurnijskim građankama i građevinama @ Opatija, Matulji, Mošćenička Draga, Lovran

...ilustracija...

…ilustracija…

Ovog Božića idemo u širinu, ali precizno – svim liburnijskim građankama i građevinama poželjet ćemo točno ono što im treba.

Danas je Božić. Mnogi među vama to ne znaju, ali Božić je izvorno bio vjerski blagdan, slavljen u čast malog Isusa Krista rođenog barem pet godina pr. K., tjedan ili dva više ili manje… No, s vremenom je Božić iz religijske svetkovine prerastao u reklamu za gazirano piće, ispunjenu prejedanjem i prosljeđivanjem generičkih čestitki.

Zato smo ove godine, umjesto da poželimo svim na zemlji mir veselje, odlučili zauzeti ponešto drugačiju taktiku i obratiti se našim čitateljima vrlo specifičnim željama usmjerenima točno na njih. Odnosno, na vas. Svih vas 13 koji čitate ovu čestitku na sam Božić.

Doduše, ne baš svakome ponaosob, jer doista vas ne poznajemo, a i – osim toga – vaša ”web persona” i vaša stvarna osobnost mogu biti sasvim drugačije, i ne možemo znati tko se krije s druge strane ekrana i što ga zanima izvan pornografije.

Ne, ovog Božića idemo u širinu, ali precizno – svim liburnijskim građankama i građevinama poželjet ćemo točno ono što im treba. Tako, recimo, Matuljcima želimo da uštede na vremenu, pa da dobiju priliku istovremeno glasati na prijevremenim lokalnim, ali i parlamentarnim izborima. Ako ti izbori budu relativno skoro, tradicionalna struja SDP-a koja zagovara povratak ideologiji mogla bi za svog kandidata imenovati Djeda Mraza. Taj je crven od glave do pete!

Lovrancima želimo da se proda još po koja dionica Liburnia Riviera Hotela kako bi uz kino mogli dobiti i Društveni dom. Opatijcima da se, kao i ove godine, proračun poduplava svake sljedeće, tako da iznos zaduženja ostane uvijek na stabilnom postotku.

A Dražanima da čim prije potroše pare koje imaju na računu, inače će ih svi tako bogate htjeti privesti pod svoju upravu sad kad krene spajanje općina. A ako već ne budu mogli biti pripojeni matici Istri, sigurni smo da će mještani iznaći neki originalni način da to odrade – recimo, da se u zajedničku Općinu s Lovranskom Dragom, Marčeljevom Dragom i Sušačkom Dragom. Jer imaju najbliži zajednički nazivnik, pa da svi Dražani napokon mogu živjeti u istome mjestu…

Pa dok čekate ispunjenje svih tih želja, nek’ vam bude i…

Sretan Božić od redakcije PodUčkun.net!

error: Content is protected !!