Još stignete prijaviti projekt na Međunarodni natječaj za kreativce OKiZA 2019 @ Opatija

Program OKiZA osmišljen je kao impuls razvoju kreativnih sadržaja u kulturi na području Opatije te podršci umjetnicima u njihovom nastojanju da utječu na kvalitativne promjene u društvu na području očuvanja okoliša i “zero waste” koncepta u turizmu.

Opatija – Međunarodni natječaj za kreativce OKiZA 2019 (Opatijska kultura i zeleni aktivizam) otvoren je još tjedan dana.

– Program OKiZA osmišljen je kao impuls razvoju kreativnih sadržaja u kulturi na području Opatije te podršci umjetnicima u njihovom nastojanju da utječu na kvalitativne promjene u društvu na području očuvanja okoliša i “zero waste” koncepta u turizmu. Projekt je dio opatijskog susjedstva programskog pravca 27 susjedstava, u okviru projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture. Nakon zaprimljenih online prijava, stručni žiri će odabrati 10 kreativnih projekata koje će njihovi autori predstaviti zainteresiranoj javnosti putem kratkih, 5-minutnih interaktivnih i multimedijalnih prezentacija na događaju koji će se održati 28. studenog 2019. godine u Centru Gervais u Opatiji. Najzanimljiviji projekt kojeg žiri, ali i prisutna publika prepoznaje kao najkvalitetniji i najkorisniji za zajednicu, osvojit će financijsku podršku u vrijednosti od 15.000 kn (bruto) kako bi se isti realizirao na području Opatije najkasnije do lipnja 2020. godine. Natječaj je otvoren za prijave do 11. studenog 2019. (do 14 sati). Na natječaj se mogu prijaviti fizičke osobe (minimalna dobna granica jest napunjenih 18 godina) i pravne osobe (udruga, umjetnička organizacija, poduzeće i sl.). Prijavitelji ne moraju imati sjedište ili prebivalište na području Opatije, poručili su iz Žmerga.

Eventualna pitanja u vezi natječaja i upite slati na kultura@zmergo.hr, a  više informacija dostupno je na mrežnoj stranici Udruge Žmergo.

error: Content is protected !!