Joso Butorac pobjednik MIK-a 2016.

Foto Luigi Opatija, MIK 2016 Opatija

Tako je Joso Butorac, po prvi put osvojio pobjedio u solo nastupu i zaključio svoj jubilarni nastup na ovom jedinstvenom festivalu. A mikovski brod je negdje iza ponoći spustio svoja jedra, planirajući svoju novu plovidbu tamo negdje u lipnju 2017.g.

Umag – Mikovska karavana završila je plovidbom. I to kakvom! Veliko finale jedinog putujućeg festivala u Hrvatskoj održano je na Trgu slobode u Umagu, upečatljivom scenografijom – velikim brodom koji je ugostio raspjevane putnike. Podignuta jedra broda u toploj umaškoj noći vodila su raspoloženu umašku publiku valovima mikovskih nota, na plovidbi koja je nikog nije ostavila ravnodušnom.

Nakon sada već legendarne uvodne pjesme svih izvođača te razmjene darova između umaškog gradonačelnika Vilija Bassanesea i direktora festivala, voditeljski je dvojac znalački kormilario brodom vrhunske zabave, a publika je sve izvođače nagradila burnim pljeskom.

Nakon prebrojenih glasova umaška je publika odlučila ne samo pobjednike večeri već je zbroju glasova drugih gradova pridodala svoje i tako smo dobili završene rezultate MIK-a 2016. No krenimo redom.

Publika u Umagu je treće mjesto, sa 78 glasova dodjelila skladbi “Ako ti opet oprostin” (Ines Prajo-Ariana Kunštek-Ivo Popeskić) koju je izveo Gianluca Draguzet, drugo mjesto sa 93 glasa osvojili su Vesna Nežić Ružić i Oliver Jakovčev Berekin sa skladbom “Malo nas je da se dilimo” (Oliver Jakovčev-Robert Pilepić-Robert Grubišić), dok je pobjedu odnio Joso Butorac sa skladbom “Ružica” (Robert Grubišić-Zlatan Marunić-Robert Grubišić) i sa 157 glasova.

A evo i svih nagrada ovogodišnjeg MIK-a:

Nagradu za najboljeg domaćina, po glasovima sudionika festivala, osvojio je Kastav.

Jubilarnu nagradu za 20 godina sudjelovanja na Festivalu Melodije Istre i Kvarnera dobio je Joso Butorac, a za 25 godina sudjelovanja na Festivalu Melodije Istre i Kvarnera dobila je Vesna Nežić Ružić.

Nagrada „Roženice Radio Pule “ za najprimjerenije zastupljen istarsko-primorski tradicijski izričaj – čiji je pokrovitelj HR Radio Pula, osvojio je autor glazbe Aleksandar Valenčić za skladbu “Pridi šlovek muoj”.

Nagradu za najboljeg debitanta, koju dodjeljuje Pomorski Radio Bakar osvojio je Rino Petrović.

Nagradu za najbolji aranžman, pokrovitelja Radio Istre, osvojio je Aleksandar Valenčić za skladbu “Pridi šlovek muoj”.

Nagradu zlatni mikrofon HR Radio Rijeke za najbolju interpretaciju osvojila je Vivien Galletta za izvedbu skladbe “Ponti di braccia”

Nagradu “Beseda” što je »Novi list« tradicionalno dodjeljuje kompoziciji koja cjelokupnim izričajem (tekst, glazba, interpretacija) na najbolji način promovira naš kraj i njegovu tradiciju, spajaju stari i novi MIK, Istru i Kvarner, te mikovske generacije osvojila je skladba “Ponti di braccia” (Bruno Krajcar – Giacomo Scotti – Aleksandar Valenčić) u izvedbi Vivien Galletta. Nagradu čakavskog sabora za najbolji tekst osvojio je Rudolf Ujčić za tekst skladbe “Pridi šlovek muoj”.

3. Nagradu stručnog ocjenjivačkog suda osvojila je skladba “Habibi” (Andrej Baša) u izvedbi Antonija Krištofića.

2. Nagradu stručnog ocjenjivačkog suda osvojila je skladba “Ponti di braccia” (Bruno Krajcar – Giacomo Scotti – Aleksandar Valenčić), u izvedbi Vivien Galletta

1. Nagradu stručnog ocjenjivačkog suda osvojila je skladba “Pridi šlovek muoj” (Aleksandar Valenčić – Rudolf Ujčić – Aleksandar Valenčić ) u izvedbi Krešimira Perovića i Helene Funčić.

3. Nagradu publike ukupno, sa 87 bodova osvojila je skladba “Jubav najveća” (Duško Rapotec Ute – Vjeko Alilović – Mauro Staraj ) u izvođenju Maura Staraja.

2. Nagradu publike ukupno, sa 96 bodova osvojila je skladba “Habibi” (Andrej Baša), u izvođenju Antonija Krištofića.

1. Nagrada publike ukupno , sa 109 bodova osvojila je skladba “Ružica” (Robert Grubišić – Zlatan Marunić – Robert Grubišić ) u izvedbi Jose Butorca.

I. Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!