‘Jubilarna filatelistička izložba’ otvara se ovog petka u lovranskoj Gradskoj kuli

U petnaestak izložbenih okvira bit će izloženi listovi s poštanskim markama Republike Hrvatske u izdanju Hrvatske pošte, a koji su tematski vezani uz Primorsko-goransku i Istarsku županije, odnosno posebno uz uže područje današnje Liburnije.

Lovran – ‘Jubilarna filatelistička izložba’ povodom 70. obljetnice utemeljenja Filatelističkoga-numizmatičkog društva Rijeka bit će otvorena 14. lipnja u 19 sati u lovranskoj Gradskoj kuli.
Organizatori izložbe su Ogranak Matice hrvatske u Opatiji, Filatelističko-numizmatičke društvo Rijeka i Općina Lovran. U petnaestak izložbenih okvira bit će izloženi listovi s poštanskim markama Republike Hrvatske u izdanju Hrvatske pošte, a koji su tematski vezani uz Primorsko-goransku i Istarsku županije, odnosno posebno uz uže područje današnje Liburnije. Svako izdanje maraka popraćeno je i omotnicom prvog dana, FDC, te prikladnim opisom. Tiskan je prikladni Izložbeni vodič, a sama izložba je popraćena prigodnom omotnicom broj 160, u izdanju Društva. Omotnice su frankirane markom 3,10 kn za tuzemni promet, a bit će poništena prigodnim žigom koji će se samo tog dana moći utisnuti i na sve poštanske pošiljke na šalteru Poštanskog ureda 51415 u Lovranu. Tijekom otvaranja bit će održano prigodno kratko predavanje o estetskim karakteristikama hrvatskih maraka, a zatim slijedi koncert u organizaciji Općine Lovran

error: Content is protected !!