Jubilarni 65. Zeleni Kastav održava se sutra, organizatori najavili i iznenađenja za posjetitelje

Koordinatorica sajma Irena Kukurin Barić naglasila je kako se bliži 4. rođendan ovog popularnog sajma, zbog čega će uz svako novo izdanje pripremiti i malo iznenađenje posjetiteljima.

Kastav – Jubilarno, 65. izdanje sajma Zeleni Kastav održat će se u ponedjeljak, 12. listopada od 16 do 19 sati na Fortici. U slučaju padalina, sajam će se uobičajeno održati u natkrivenom  parkirnom prostoru školske sportske dvorane „Matija Katalinić“ u Kastvu.

– Jesen se pomalo osjeća na svakom koraku. Naši dragi poljoprivrednici su i sada jako marljivi i pripremaju se za 65. Zeleni kastav koji će okupiti 43 sudionika. Radi se o našim stalnim uzgajivačima  i proizvođačima, ekološki certificiranim i onima koji to nisu, ali proizvode po principima ekološke, organske, biodinamičke ili permakulturne poljoprivrede. Koju pouku možemo izvući iz ovoga?! Ovo je mjesec obilja na poljoprivrednim dobrima sudionika! Pokažimo zahvalnost i solidarnost, novac im je potreban za daljnja ulaganja u jesenske sjetve i sadnje, te radove na postojećima, kazala je koordinatorica sajma Irena Kukurin Barić.

Naglasila je kako se bliži 4. rođendan ovog popularnog sajma, zbog čega će uz svako novo izdanje pripremiti i malo iznenađenje posjetiteljima.

– U ponedjeljak ćemo Vas počastiti mladim vinom OPG-a Rubeša iz Kastva i OPG-a Rumac  Maćuki iz Poljana. Naši dragi uzgajivači i proizvođači donirat će dio iz svoje ponude u jednu „veliku košaricu“ koju ćemo odnijeti Jasni Vrhovac, našoj  sugrađanki koja se bavi humanitarnim radom, kako bi proslijedila jednoj majci sa djetetom u beznadnoj situaciji, kojoj se je ovih dana pomagalo, kazala je Kukurnin Barić.

Istaknula je da će ponuda sajma Zeleni Kastav biti vrlo obilna te „gotovo da se ne može spomenuti nešto što će nedostajati“.

error: Content is protected !!