Jubilarni deseti Domaći primorski oldtimer rally okupit će 30 starih automobila i 15 motocikala @ Matulji, Opatija

…ilustracija…

Program će startati u Matuljima u 10 sati, a do završnog stajanja u Čavlima, koje se očekuje oko 16.30 sati, rally će proći kroz Opatiju, Rupu, Klanu i Marišćinu, uz duže zaustavljanje u Klani gdje je predviđena fešta i druženje sudionika i publike.

Matulji – U subotu, 29. rujna održat će se deseto izdanje „Domaćeg primorskog oldtimer rallyja“, koji će okupiti vozila iz cijele Hrvatske, ali i iz Italije i Slovenije.

Promotivni reli proći će kroz brojne općine naše županije, a očekuje se da će predstaviti 30 starih automobila te 15 motocikala. Reli su najavili Renato Kostović i Eugenija Perić, pročelnik i savjetnica Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke te predsjednik Oldtimer kluba Rijeka Mišo Rukavina, koji je istaknuo međunarodnu komponentu manifestacije te povijesnu i tehničku vrijednost automobila i motocikala.

– I nakon dvadeset dvije godine rada, mi i dalje imamo volju i želju, bez obzira na to što smo „oldtimeri“, kazao je Rukavina o ovoj udruzi zaljubljenika u auto-moto sport te iskazao zadovoljstvo što se u aktivnosti kluba priključuje i mlađa populacija. Prema njegovim riječima, relijem se prvenstveno želi privući publika, od koje je ona najmlađa uvijek posebno zainteresirana, ali i pokazati prirodne ljepote ovog kraja sudionicima koji s njima nisu upoznati.

Renato Kostović i Eugenija Perić iz gradskog Odjela za sport i tehničku kulturu kazali su kako Grad nastavlja s podržavanjem ove atraktivne manifestacije, budući da je partner udruga koja je dugogodišnji provoditelj programa javnih potreba u tehničkoj kulturi. Perić je ocijenila kako uz porast članova i broja vozila nema dvojbe da će se aktivnosti kluba nastaviti još godinama.

Program će startati u Matuljima u 10 sati, a do završnog stajanja u Čavlima, koje se očekuje oko 16.30 sati, rally će proći kroz Opatiju, Rupu, Klanu i Marišćinu, uz duže zaustavljanje u Klani gdje je predviđena fešta i druženje sudionika i publike. Subotnji reli bit će treći ovogodišnji događaj pod organizacijom Oldtimer kluba Rijeka, te ovog puta nema natjecateljski karakter.

Oldtimer kluba Rijeka s radom je krenuo još 1996. godine, a klub trenutno broji oko 120 članova te djeluje unutar Zajednice Tehničke kulture Rijeka i Hrvatskog oldtimer saveza.

D. Ž. / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net