Judo: Deni Uršičić viceprvak Hrvatske @ PH za mlađe seniore

ekipa_jk_rijeka_ph_zgb_2

Ekipu JK“Rijeka“ su sačinjavali: Lino Brkić (-66kg), Fran Adžić , Luka Babić, Grgur Jaković, Deni Uršičić (svi do -73kg) i Bojan Adžić (-81kg).

Zagreb / Rijeka – Na ovogodišnjem PH za mlađe seniore (U 23), održanom u Zagrebu prije dva dana, nastupilo je 111 natjecatelja iz 27 klubova. Za JK Rijeka nastupilo je 6 natjecatelja od kojih je Deni Uršičić u kategoriji -73kg osvojio 2. mjesto.

– U kategoriji sa najbrojnijom konkurencijom Deni je u prvom kolu bio slobodan dok je u drugom kolu pobijedio Karnas Tomislava (Pinky-Velika gorica), bacivši ga na wazari te uspostavivši zahvat držanja. U narednom kolu protiv Čizmić Tome (Lika-Zagreb), na gotovo identičan način je efektno ostvario pobjedu zahvatom držanja.

ekipa_jk_rijeka_ph_zgb_1

U polufinalnoj borbi protiv Buterin Paula (Dubrovnik 1966), Deni je nakon prednosti od Yuka, nakon niza inicijative u parteru, uspio plasirati polugu Juji gatame. Finalna borba protiv Koren Kruna (Pinky-Velika gorica), na žalost bila je nepremostiva stepenica do zlatne medalje. Unatoč odličnoj borbi punoj dinamike i atraktivnosti, Koren Kruno je taktički bolje odradio borbu te je pobijedio na prednost uslijed kazne.

Srebrna medalja svakako je veliki uspjeh i kruna kontinuiranog i napornog rada. Nakon niza medalja na državnim prvenstvima i brojnih 5.mjesta, vjerujem da je ulazak u finale najava jedene više razine Denijeve sportske karijere, istaknuo je Slaviša Bradić trener JK Rijeka.

Ekipu JK“Rijeka“ su sačinjavali: Lino Brkić (-66kg), Fran Adžić , Luka Babić, Grgur Jaković, Deni Uršičić (svi do -73kg) i Bojan Adžić (-81kg).

ekipa_jk_rijeka_ph_zgb

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!