Juniori četvrti u Mađarskoj

Inače pobjednik ovog zanimljivog turnira je domaćin Kaposvar koji se u finalu uspio revanširati Osječanima za minimalni poraz u grupi.

Kaposvar / Volosko – Juniori Vaterpolo kluba Opatija osvojili su četvrto mjesto na međunarodnom turniru u Kaposvaru, na kojem su uz njih nastupili još Honved, Pecs, Kruna Osijek, Szentendre i domaći Kaposvar.

U prvoj utakmici u skupini Opatijci su izgubili od mađarskog prvoligaša Pecsa rezultatom 10 : 5. Porazu je u mnogome kumovao i umor od puta jer su opatijski vaterpolisti direktno iz autobusa uskočili u bazen što su agresivni Mađari znali iskoristiti i relativno lako došli do pobjede. U dvoboju drugog kola skupine A doslovce je pregažen slavni Honved, rezultat je glasio nevjerojatnih 18 : 2, čime su igrači trenera Kancijanića ušli u polufinale gdje ih je čekao stari znanac iz hrvatskog prvenstva, osječka Kruna.

Nakon neizvjesne tri četvrtine, Osječani su u posljednjoj uspjeli napraviti razliku i zasluženo slaviti ulazak u finale, dok su se Opatijci morali zadovoljiti borbom za treće mjesto u kojoj su ponovno odmjerili snage sa Pecsom.

Iako su u taj susret ušli puno koncentriranije nego u onaj odigran u skupini te nakon prvih osam minuta imali prednost od dva gola, ipak su na kraju kao pobjednici ponovno izašli mađarski igrači koji su pobjedom 8 : 6 osvojili treće mjesto.

Inače pobjednik ovog zanimljivog turnira je domaćin Kaposvar koji se u finalu uspio revanširati Osječanima za minimalni poraz u grupi.

Evo i rezultata Opatijaca :

Grupa A
Opatija : Pecs 5 : 10
( 2 : 2, 1 : 3, 1 : 2, 1 : 3 )
Honved : Opatija 2 : 18
( 0 : 1, 0 : 6, 0 : 6, 2 : 5 )

Polufinale
Opatija : Kruna Osijek 5 : 8
( 0 : 3, 1 : 1, 2 : 0, 2 : 4 )

Za 3. mjesto
Pecs : Opatija 8 : 6
( 1 : 3, 3 : 0, 2 : 1, 2 : 2 )

Sastav : Čubranić, Ćoza, Muškardin, Drenski, Vrdoljak, Popović, Blažić, Rakovac, Radetić, Rudan, Hraste, Margitić, Frković

Liburnija.net: Juniori Vaterpolo kluba Opatija

Danijel Liber / Liburnija.net