Jure Žabjek najuspješniji na biciklističkom spustu ‘Downhill Buzet’

Arhiva

Arhiva

Buzet je proteklog vikenda pohodilo 175 vozača iz čak 13 zemalja koji su redom u superlativima govorili o organizaciji utrke koja je, podsjetimo, već godinama uvrštena u kalendar Međunarodne biciklističke federacija, a boduje se i za hrvatski kup te slovenski pokal.

Buzet – Pobjednik šestog izdanja utrke u biciklističkom spustu Downhill Buzet u organizaciji BK Buzet je Slovenac Jure Žabjek. 18-godišnji vozač UNIOR TOOLS Teama četvrti je put natupio na buzetskoj stazi Škrbina i prvi put odnio pobjedu. Pored toga, ostvario je i novo najbolje vrijeme na stazi dužine 1,7 km i s visinskom razlikom od 300 metara koju je odvozio za dvije minute, 26 sekundi i 344 stotinke.

– Jako sam zadovoljan utrkom, vozio sam bez greške. Staza je bila jako brza, prašnjava i skliska i trebalo se prilagoditi. A naročito sam sretan jer sam se ovako vratio nakon ozljede, izjavio je po završetku jučerašnjeg nadmetanja Žabjek.

Arhiva

Arhiva

Inače u Buzetu su i ovoga puta nadmoć pokazali slovenski vozači – srebro je uzeo Žiga Pandur (UNIOR TOOLS Team), a broncu lanjski pobjednik Miran Vauh (Črn Trn GT). Najbolji Hrvat bio je Berislav Topol iz samoborskog BBK Šišmiš na 14. mjestu. Drugi u konkurenciji Hrvata je Santo Tessari (BK Stina), a treći Sanjin Stijović (BK Axa).

U ženskoj konkurenciji nadmoć je i ove godine pokazala Slovenka Zarja Černilogar, vozačica kluba Črn Trn. Zarji je ovo četvrta pobjeda na Downhillu Buzet zaredom. Drugoplasirana je njena sunarodnjakinja Špela Horvat (energijateam.com), dok je treće mjesto osvojila također Slovenka Eva Horvat (Spank racing team). Najbolja hrvatska vozačica je Pazinjanka Dubravka Družeta (BK MTB Istra Pazin) na 4. mjestu, dok je druga Hrvatica koja je jučer nastupila u Buzetu, Marija Subotić (KK Jastrebarsko), osvojila 7. mjesto.

U kategoriji juniora, sjajno je stazu Škrbina odvozio Miha Ivančić (ŠKTD Avče), uzevši zlato ispred Nala Otoničara (UNIOR TOOLS Team) i Luke Berginca (KK Črn Trn).

Inače, Buzet je proteklog vikenda pohodilo 175 vozača iz čak 13 zemalja koji su redom u superlativima govorili o organizaciji utrke koja je, podsjetimo, već godinama uvrštena u kalendar Međunarodne biciklističke federacija, a boduje se i za hrvatski kup te slovenski pokal. Vrlo toplo vrijeme bez kiše pogodovalo je i posjeti brojnih gledatelja kojih se uz stazu Škrbina skupilo više stotina.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!