Kafići će glazbu puštati do dva ujutro @ Opatija

port_festival-1…gradonačelnik će predložiti Gradskom vijeću da usvoji odluku koja dozvoljava puštanje glazbe na terasama i nakon ponoći…
…Dujmić je kazao i kako inspekcije nije poslao Grad, već Ministarstvo…

Opatija – Na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća naći će se i prijedlog odluke opatijskog gradonačelnika da se ugostiteljskim objektima – uz radno vrijeme koje je već sada produženo do dva sata ujutro – omogući i sviranje glazbe na terasama. Najavio je to gradonačelnik Ivo Dujmić na današnjoj konferenciji za novinare, a uz ugostitelje, prema novoj odluci, do dva će sata moći raditi i objekti brze prehrane.
– Na to me je nagnalo razmišljanje da nema razloga da se radno vrijeme i glazba na terasama ne produže do dva sata. I sam sam posjetitelj tih lokala, i mislim da je prekratko da rade samo do pola noći. Dopustit će se puštanje glazbe na terasama do 2 sata, ali treba poštivati zakonske odluke o reguliranju buke. Razgovarao sam i s ugostiteljima koji su potpisali peticiju, a većina njih kaže da su potpisali iz solidarnosti, te da ne namjeravaju zatvarati svoje lokale. Zato apeliram na ugostitelje da ne podržavaju svoje kolege koji krše zakon, jer su oni ti koji stvaraju nejednakosti među ugostiteljima, kazao je gradonačelnik Dujmić.
Na problem radnog vremena nedavno su upozorili ugostitelji, koji su zatražili produženje radnog vremena do četiri sata, te u suprotnom zaprijetili zatvaranjem lokala. Dujmić pak smatra da većina ugostitelja niti ne koristi sadašnje mogućnosti da radi do dva sata, ali da postoje pojedinci koji pokušavaju drugačijom registracijom svojih objekata osigurati i duže radno vrijeme ”mimo zakona”. Objasnio je kako je situacija s nedozvoljenom bukom eskalirala nakon manifestacija na mulu u organizaciji Hemingwayja, “koji je neprimjerenom bukom izazvao revolt građana i hotelijera”.
– Nezadovoljni su gosti napustili Opatiju uz niz primjedbi i poruku da se u ovaj grad više nikad neće vratiti. Uz problem Port Festivala, imamo i problem u “natjecanju” oko toga tko će napraviti veću buku između lokala Hemingway i Galija na mulu. Postoje i ugostitelji koji su svoje objekte registrirali kao noćne barove i onda stvaraju buku do šest sati ujutro. No, oni imaju dozvolu za glazbu unutar objekta, a ne i na terasi. Nemojte misliti da je Grad kažnjavao ugostitelje, jer to je u nadležnosti sanitarne inspekcije, a još je ministar Bajs ovog ljeta najavljivao pojačan inspekcijski nadzor, kazao je Dujmić.
Davor Žic / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Opatijski ugostitelji predali pismo u Grad Opatiju
Tko je ugostiteljima ukrao ‘glazbu s terasa’?

error: Content is protected !!