Kako do školskih udžbenika?

knjiga1kako bi mogli dobiti potporu, roditelji moraju do 31. srpnja Gradu dostaviti zahtjev koji se može preuzeti putem internetskih stranica Grada Opatije, ili podignuti u lovranskoj i opatijskoj školi te u gradskoj pisarnici.
Opatija, Lovran – Kako doći do jeftinih (ako ne i besplatnih) školskih udžbenika, pitanje je koje mori mnoge roditelje početkom svake školske godine. Veliki izdatak iz kućnog proračuna moguće je smanjiti uz pomoć poznanika iz starijih razreda, ali i subvencijom koju i ove godine dodijeljuje Grad Opatija školarcima sa svog područja.
Osnovna škola ”Rikard Katalinić Jeretov” i Vijeće roditelja u suradnji s Gradom Opatija organizirali su razmjenu rabljenih školskih udžbenika ispred matične školske zgrade 28. lipnja od 17.00 do 20.00 sati. Odaziv je bio velik i mnogobrojni roditelji i učenici razmjenom su olakšali nabavku knjiga za slijedeću školsku godinu. Najslabiji odaziv povrata prošlogodišnjih udžbenika bio je kod osmaša, dok su najbrojiniji bili niži razredi.
Ostala je i poneka knjiga koja ne ulazi u program opatijske škole, ali zato odgovara Lovrancima, kojima će se udžbenici proslijediti uz pomoć Grada Opatije.
Na jučerašnjoj konferenciji za novinare predstavljen je i projekt Grada za sufinanciranje školskih udžbenika djeci s opatijskog područja, bez obzira na to koju osnovnu školu pohađaju. Djeci koja spadaju u socijalni program Grada financirat će se puni iznos nabavke udžbenika, dok će ostali dobiti ”bon” od 300 kuna za nabavku, koji mogu iskoristiti u nekoj od knjižara koje potpišu ugovor s Gradom Opatija.
Kako bi mogli dobiti potporu, roditelji moraju do 31. srpnja Gradu dostaviti zahtjev koji se može preuzeti putem internetskih stranica Grada Opatije, ili podignuti u lovranskoj i opatijskoj školi te u gradskoj pisarnici.
Davor Žic, Kristina Tubić
Liburnija.net

error: Content is protected !!