Kako je Šajo završio u krevetu s Jaggerom @ Opatija

Posljednja večer programa Foaje Festivala Opatija donijela je neka šokantna otkrića kroz odgovore na Retropatija Pub Kvizu. Želite li saznati koji je Opatijac izmislio ”drogu za silovanja”? Ili kakvu su to aferu imali Dražen Turina Šajeta i Mick Jagger?

Opatija – Slijedeći uhodano pravilo da ”sve što se dogodi na Foajeu, saznajete na Liburnija.netu”, ovog smo puta u naslovu i podnaslovu probrali malo pikanterija sa subotnje velike završnice ovogodišnjeg Foajea, kako bismo vas privukli da pročitate izvještaj s trećeg izdanja Retropatija Pub kviza. I eto, upalilo je!

Uglavnom, otkrit ćemo vam da je nakon dvije uzastopne pobjede grupa Kvizomani skinuta s trona, jer prvo su mjesto – koje uključuje karte za koncert dvojca 2Cellos (https://poduckun.net/video-svjetska-koncertna-atrakcija-2cellos-opatija/) – osvojili Uroš i prijateljice, prikupivši odličnih 35 od 52 boda na super-teškim pitanjima o Opatiji i ostatku galaksije. Na drugom mjestu ostali su Kvizomani s 32 boda, koji su, kao i trećeplasirani Šta stvarno? sa 29 bodova, osvojili karte za filmsku projekciju po izboru.

A najduhovitijom grupom proglašeni su Vjerojatno prvo mjesto, koji su nagrađeni knjižicom o Villi Angiolini jer su na pitanje s kojim je pjevačem navodnu aferu imao Mick Jagger umjesto David Bowie napisali – Dražen Turina Šajeta.
U nastavku potražite još nekoliko pitanja sa subotnjeg kviza koji je ”složio” Davor Žic, a vodio Dražen Turina Šajeta, te saznajte je li vaše znanje doraslo onome kojeg imaju Uroš i prijateljice…

1) Film se danas često poziva na estetiku stripa, pa smo odlučili stripovsko pitanje podvaliti pod film. Uglavnom, Alan Ford bio je iznimno popularan u ovim krajevima, a zapamćen je ostao i po brojnim lucidnim aforizmima. Mi vam čitamo citate, a vi pokušajte dokučiti iz ustiju kojeg lika u stripu su izašle!

– Bolje živjeti stotinu godina kao milioner, nego jedan tjedan u siromaštvu!
– Ako želiš pobijediti, ne smiješ izgubiti!
– Tko leti vrijedi. Tko vrijedi leti. Tko ne leti, ne vrijedi!
– Halo Bing, kako brat? Mršavi u nadi da će se provući kroz rešetke zatvora?

(Odgovor: Bob Rock, Broj Jedan, Grunf i Sir Oliver)

2) Hrvatska vaterpolska reprezentacija ostvarila je sjajan uspjeh na Olimpijskim igrama, osvojivši prvo mjesto. No, jedan opatijski vaterpolist kući se vratio s osvojenom srebrnom medaljom u ovom sportu. Kako se on zove, i kako se to dogodilo?

(Odgovor: Daniel Premuš, igrao je za Italiju)

3) Veliki broj sakralnih građevina u ovom gradu može vam otkriti da su Opatijci pobožni ljudi. Ali, ipak samo ljudi, koji imaju ljudske potrebe. Pa im u pomoć dolazi hrvatski teolog Damir Stojić koji kaže da je ”svaka seksualna poza dobra“ ako se ispuni jedan uvjet! Koji?

(Odgovor: Da se parovi gledaju u oči)

4) Rođeni Opatijac Leo Henryk Sternbach držao je čak 241 patent u farmaceutskoj industriji, ali vjerojatno će ostati najzapamćeniji po dvije danas iznimno ”popularne” substance. Prva je poznata kao ”droga za silovanje”. Druga je, uz Prozac, najčešće korišteni lijek za smirenje bez kojeg danas svoj dan teško mogu zamisliti brojni američki tinejdžeri, ali i njihove majke. O kojim se supstancama radi?

(Odgovor: Flunitrazepam ili Rohypnol te Diazepam ili Valium)

5) Opatija ima petnaest mjesnih odbora, u kojim sjedi između pet i sedam članova Vijeća. Njihove su funkcije važne, jer služe kao karika između lokalne vlasti i građana, stoga je dobro znati kako se zovu. Za jedan bod, navedite imena svih članova svih vijeća mjesnih odbora u Opatiji ILI napišite kako se zove nova Šajetina punk grupa i zaradite taj bod preko veze…

(Odgovor: Službeni rezultati izbora za Vijeća mjesnih odbora)

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!