Kamerama protiv divljih deponija – Započelo kažnjavanje neodgovornih pojedinaca @ Lovran

– Kako je Lovran turističko mjesto, nismo željeli da slike ostavljenog krupnog otpada dočekaju naše goste. U ovom trenutku je već započelo postupanje protiv neodgovornih pojedinaca, a zanimljivo je da se iz jedne snimke vidi da su građani sami upozorili nesavjesne prekršitelje, kazao je komunalni redar Mišo Škorić.

Lovran – Općina Lovran početkom travnja započela je s video nadzorom svojih javnih površina radi sprečavanja pojave ‘divljih deponija’.

– Kako je Lovran turističko mjesto, nismo željeli da slike ostavljenog krupnog otpada dočekaju naše goste. U ovom trenutku je već započelo postupanje protiv neodgovornih pojedinaca, a zanimljivo je da se iz jedne snimke vidi da su građani sami upozorili nesavjesne prekršitelje. Općina Lovran nema propisane posebne prekršajne sankcije za neovlašteno odlaganje krupnog otpada već neposredno primijenjenog zakona po kojem kazne iznose od 3.000 do 10.000 kn za fizičke osobe. Ovim putem još jednom pozivamo građane da koriste reciklažno dvorište iznad lovranskog groblja, koje ima uredovno vrijeme prilagođeno zaposlenim osobama (od 10 do 17 sati) i subotom (od 8 do 13 sati) te ih podsjećamo da imaju pravo putem JP Komunalac jednom godišnje na besplatno preuzimanje 3 kubika krupnog otpada, kazao je komunalni redar Mišo Škorić.

 

error: Content is protected !!