Kamik i gromači – Prva radionica obnove suhozida ovog vikenda u Lovranu

…ilustracija…

Cilj ove radionice je prijenos znanja i tehnike izrade suhozida te uključivanje stanovnika lokalnog područja u proces obnove dijela šumskog puta u vidu trajno raspoloživog pješačenja ruralnim područjem Lovrana.

Lovran – Općina Lovran i 4 grada Dragodid organiziraju prvu radionicu obnove suhozida, ovog vikenda, tj. 21. i 22. travnja.

– Pozivamo sve ljubitelje kulturne baštine, sve koji vole aktivni odmor i sve zainteresirane ljude dobre volje da nam se priključe u obnovi suhozida i pritom nauče više o vještini zidanja u suho. Obnova suhozida vodit će se pod budnim očima lokalnog majstora i dva voditelja iz udruge Dragodid na šumskoj stazi koja povezuje Liganj i Zaheje. Ako do odredišta idete autom krenite uzbrdo iznad OŠ Viktora Cara Emina, vozite 3 min i parkirajte na prostoru neposredno ispred tzv. “Mrtvačke steni” koja se nalazi uz lijevi rub ceste. Zatim, pet minuta pratite šumski puteljak koji započinje cca. 10 metara ispod mjesta za vozila. Ponesite radnu odjeću i obuću, bocu vode i rukavice, a ”pun pijat“ osigurajte najavom do dana održavanja radionice na telefon 091 7888 087. Radionica će se održati od 9 do 16 sati. Za sve koji dolaze na radionicu, a žive izvan Lovrana, PP Učka velikodušno je ustupio “Dom za mlade volontere“ u Lovranskoj Dragi gdje volonteri mogu prespavati. Cilj ove radionice je prijenos znanja i tehnike suhozidanja te uključivanje stanovnika lokalnog područja u proces obnove dijela šumskog puta u vidu trajno raspoloživog pješačenja ruralnim područjem Lovrana. Radionica je financirana sredstvima Općine Lovran i mjesnih odbora Lovranšćina i Medveja, poručili su organizatori.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!