Kaos oko početka rada novog vrtića: Ravnateljica djecu pozvala u zgradu već sutra, gradonačelnik je demantirao @ Opatija

Dječji vrtić Opatija – Mališani će ovaj tjedan još u staru zgradu

Ravnateljica je napravila nešto sasvim drugo, potpuno na svoju ruku, što je čista opstrukcija našeg dogovora. Stoga molim roditelje da svoju djecu, sutra i cijeli idući tjedan, dovode u stari vrtić, a ne u novi na Punta Kolovi – naveo je Dujmić.

Opatija – Zbunjujuće dvostruke informacije oko datuma otvorenja nove zgrade Dječjeg vrtića Opatija ostavile su roditelje opatijskih mališana u dvojbi – naime, iako je dosad više puta objavljivano kako će vrtić biti otvoren 1. rujna, ravnateljica Sabrina Jelić roditeljima vrtićara uputila je obavijest da djecu u zgradu na Punta kolovi počnu voditi već od sutra.

Tu informaciju na Facebooku je podijelio predsjednik Gradskog vijeća Robert Kurelić, a na to su reagirali i brojni iznenađeni roditelji, koji su negodovali zbog naglog skraćenja najavljenog roka za preseljenje. Na ove informacije reagirao je i gradonačelnik Ivo Dujmić, u priopćenju dostavljenom medijima.

– Danas sam na društvenim mrežama saznao da je ravnateljica „Dječjeg vrtića Opatija“ Sabina Jelić bez mog znanja poslala obavijest roditeljima da djecu dovedu u novi dječji vrtić na Punta Kolovi već sutra, u ponedjeljak, 27. kolovoza, što me u potpunosti šokiralo. Naglašavam da je dogovor između nas kao osnivača i ravnateljice, za što postoji i zapisnik, da je službeno otvorenje vrtića u četvrtak, 30. kolovoza, „Dan otvorenih vrata“ za građane 1.rujna, a početak rada vrtića za djecu s početkom pedagoške godine, 3. rujna. Sutra, 27. kolovoza u gradu imamo i konferenciju za novinare na tu temu. Ravnateljica je napravila nešto sasvim drugo, potpuno na svoju ruku, što je čista opstrukcija našeg dogovora. Stoga molim roditelje da svoju djecu, sutra i cijeli idući tjedan, dovode u stari vrtić, a ne u novi na Punta Kolovi. Za svu djecu koju roditelji slučajno dovedu u novi dječji vrtić bit će organiziran prijevoz do starog vrtića u organizaciji Grada Opatije. Ispričavam se u svoje osobno ime, ali i u ime Grada Opatije kao osnivača „Dječjeg vrtića Opatija“ roditeljima i djeci na ovoj nepotrebnoj zbrci, naveo je gradonačelnik Dujmić.

D. Ž. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!