Karate: Jelena Kovačević izborila finale, Ivona Tubić u borbi za treće mjesto

Na Europskom prvenstvu na Tenerifima u kategoriji do 55 kg Jelena Kovačević izborila je finale. U posljednje dvije godine ostvarila dvije srebrne medalje na EP-ima, a 2009. na prvenstvu održanom u Zagrebu osvojila je i naslov europske prvakinje.

Opatija – Jelena Kovačević (No Kachi) prvog dana Europskog prvenstva na Tenerifama izborila je finale u kategoriji do 55 kilograma, dok su Ivana Bebek u kategoriji do 61 kilograma i Ivona Tubić u kategoriji do 68 kilograma poražene u polufinalnim borbama pa će do brončane medalje pokušati doći kroz repasaž ove subote.

Jelena je do finala stigla pobijedivši Rumunjku Sandu 2:0, Švicarkinju Magnin 6:0, Francuskinju Ignace 2:0, te Belgijanku Otten 2:0, a za zlatnu medalju borit će se protiv Njemice Bitsch.

Podsjetimo, na 47. Europskom prvenstvu u karateu, koje se od 10. do 13. svibnja održava u gradu Adejeu na jugu Tenerifa, nastupaju tri natjecateljice iz Opatije i Matulja – Jelena Kovačević (No kachi, do 55 kg), Ivona Tubić (Volosko, do 68 kg, ekipa) i Azra Saleš (Opatija, ekipno).

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!