Karate klub Opatija najbolji po osvojenim medaljama na prvenstvu regije @ Rovinj

karate_klub_opatija

Od 290 natjecatelja iz 24 kluba regije, četrnaest natjecatelja i natjecateljica te dvije ekipe Karate kluba Opatija osvojilo je sveukupno 19 medalja.

Rovinj – Prvenstvo regije u karateu održalo se početkom veljače u Rovinju. Natjecanje je bilo namijenjeno svim uzrastima, u borbama i katama, pojedinačno i ekipno. Od 290 natjecatelja iz 24 kluba regije, četrnaest natjecatelja i natjecateljica te dvije ekipe Karate kluba Opatija osvojilo je sveukupno 19 medalja, čime su zaslužili titulu prvog mjesta među klubovima po osvojenim odličjima i trećeg mjesta po broju zlatnih odličja.

Među onima koji su doprinijeli ovim uspješnim rezultatima, u kategoriji seniora do 84 kilograma Edin Jusufagić osvojio je drugo mjesto, a Petra Žic osvojila je dvije srebrne medalje i to u kategoriji seniorki do 61 kilograma te mlađih seniorki do 60 kilograma. Prvo mjesto zaslužili su Danka Zorić među seniorkama do 68 kilograma, Adis Hodžić u kategoriji mlađih seniora do 78 kilograma te Maja Zorić među juniorkama iznad 59 kilograma. Luka Manola izborio se do drugog mjesta u kategoriji juniora do 68 kilograma, a sestre Peruško borile su se u istim kategorijama te obje osvojile po dvije medalje. Petra je među kadetkinjama iznad 54 kilograma osvojila srebrnu, a u kategoriji juniorki do 59 kilograma brončanu medalju, dok je Lucija u obje kategorije osvojila treće mjesto. Među kadetima, borili su se Matija Budić u kategoriji do 52 kilograma i Leon Tuna u kategoriji iznad 70 kilograma te su oba osvojila broncu. Nina Janeš treće je mjesto zaslužila među mlađim kadetkinjama do 55 kilograma, a Paula Manola također među mlađim kadetkinjama, ali iznad 55 kilograma, osvojila je drugo mjesto. Anton Baždarić još je jedan koji je sa sobom odnio dvije medalje, i to dva srebra, u kategoriji učenika iznad 46 kilograma te mlađih kadete do 52 kilograma.

Što se tiče ekipnih rezultata, i ekipa juniorki u sastavu Maje Zorić, Petre Peruško i Lucije Peruško, kao i ona kadetkinja u kojoj su nastupile također Lucija Peruško i Petra Peruško te Paula Manola, osvojile su prvo mjesto.

Sanja Monar / PodUčkun.net

error: Content is protected !!