Karatistica Jelena Kovačević osvojila prvo hrvatsko srebro na Europskim igrama @ Baku

Arhiva - Jelena Kovačević

Arhiva – Jelena Kovačević

Prvog dana manifestacije osvojene su još dvije hrvatske medalje, brončanog sjaja – karatistica Ana Lenard broncu je osvojila u kategoriji do 61 kilogram, a druga je pripala Dominiku Etlingeru u hrvanju grčko-rimskim stilom.

Opatija/Baku – Jelena Kovačević osvojila je prvu srebrnu medalju Hrvatske na Europskim igrama. Prvo izdanje ove višesportske manifestacije upravo se održava u Azerbajdžanu, a opatijska karatašica osvojila je drugo mjesto u kategoriji do 55 kilograma. Prvog dana manifestacije osvojene su još dvije hrvatske medalje, brončanog sjaja – karatistica Ana Lenard broncu je osvojila u kategoriji do 61 kilogram, a druga je pripala Dominiku Etlingeru u hrvanju grčko-rimskim stilom.

Tijekom razigravanja u skupini, Kovačević je ostvarila dva remija i pobjedu. Neriješene borbe imala je u srazu s Turkinjom Tubom Yakan (0:0) i Luksemburžankom Jennifer Warling (1:1), dok je pobjedu izvojevala u duelu s domaćom natjecateljicom Ilanom Gasimovom (1:0). U polufinalnoj borbi nadjačala je Španjolku Cristinu Ferrer-Garciu s 2:1, a istim rezultatom u finalu hrvatsku je natjecateljicu porazila Francuskinja Emilie Thouy.

Natjecanje u karateu okupilo je sudionike iz 38 zemalja. Uz vrlo uspješne borkinje, zapažene nastupe odradili su i Danil Domdjoni koji je natjecanje završio u skupini uz dva neodlučena rezultata i poraz, kao i Monika Berulec koja je upisala dva poraza i pobjedu.

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!