Karting: Prelučka legenda i Dan otvorenih vrata karting škole

U sklopu priprema i rokova za upis u novi ciklus pripremljen je jedinstven ”Dan otvorenih vrata“ – prezentacija kartinga i škole što će se odžati na Kartodromu Preluk u subotu 8. rujna u vremenu od 9 do 14 sati. Početak šestog ciklusa predviđen je 11. rujna prvim satom teorije u prostorima Autoškole ”Rijeka“ na Trgu Republike u Rijeci.

Preluk – Početak nove školske godine povod je organizatorima prve karting škole na širem području Primorsko-goranske županije da okupe sudionike novog, šestog ciklusa.

Prije nepune dvije godine na stazi Karting centra Rijeka na Preluci pokrenuta je Karting škola imenom ”Prelučka legenda“. Oko projekta prve Škole kartinga na Kvarneru snage su objedinili riječki Autoklub ”RI autosport“, Karting klub ”Rijeka“, kao i vlasnik staze ”Karting centar“ d.o.o. Interes za školu bio je veliki, a kroz pet dosadašnjih ciklusa diplome škole steklo je 60-tak mladih uzrasta 5 do 16 godina. Škola je pod vodstvom trofejnog karting internacionalca prof. Vanje Vešligaja polučila izuzetne rezultate, hvaljena od mnogih institucija. U sklopu priprema i rokova za upis u novi ciklus pripremljen je jedinstven ”Dan otvorenih vrata“ – prezentacija kartinga i škole što će se odžati na Kartodromu Preluk u subotu 8. rujna u vremenu od 9 do 14 sati.

Biti će to mogućnost da svi roditelji dovedu svoju djecu na Preluku, besplatno isprobaju vožnju kartinga i usmjere svoje dječake i djevojčice u školu za čiji slijedom šesti ciklus upisi upravo traju a biti će mogući i tijekom prezentacije. Dovoljna je dobra volja, suglasnost roditelja i želja za izazovom, nečim novim. Dječacima i djevojčicama koje imaju interesa za kartingom omogućiti će se vožnja kartingom, i rentom i pravim sportskim, a među domaćinima biti će i poneki polaznik proteklih ciklusa škole. Među njima posebno se ističe desetak sada već iskusnih sportaša za kojima je pri kraju prva natjecateljska sezona karting Prvenstva Hrvatske. Biti će to dan susreta onih koji tek žele voziti, rekreativaca ali i budućih asova. Riječka je škola tijekom proteklih 15-tak mjeseci iznjedrila najveći broj novih vozača kartinga na sportskim stazama.

Ovaj šesti ciklus operativno provode Autioklub ”RI autosport“ i Karting centar Rijeka, pa se tako više informacija o školi, uvjetima i upisima može pronaći na ovom linku (e-mail:ri-autosport@vip.hr i 091 1521-303) ili Kartodromu Preluk svakodnevno od 10 do 20 sati (tel. 622-362 ili 091 2000-811).

Miroslav Krpan / Liburnija.net