Kastafsko kulturno leto 2010. – Đani Stipaničev

kkllogoKastav – Ususret 19. po redu Kastafskom kulturnom letu već smo vam predstavili klapu Iskon. Ovoga puta na red je došao Đani Stpaničev vrstan bariton – tenor, ali i ljubimac ženskog djela publike.
Za nastup na Kastafskom kulturnom letu pripremio je raznolik program, iz svog bogatog repertoara, pod nazivom ”Ti si moje sve”.

Đani Stipaničev

Đani Stipaničev


Početak karijere…
Kada govorimo o Đaniju Stipaničevu treba istaknuti da je svoju karijeru započeo u klapi “Dalmati” s kojom je u 13 godina zajedničkog rada ostvario brojne suradnje, između ostalog, na albumima “Kartolina iz Dalmacije” i “Live in Komedija”.
Komedija…
– U Komediji je situacija izuzetno dobra, još da imamo veći teatar bilo bi nam lakše, stane samo 400 ljudi. No, mi napravio matineje, i svi dođu na svoje. Često i gostujemo van matičnog kazališta.
Evo, Briljantin smo do sada izveli 133 puta, a trenutno igramo predstavu Jalta, Jalta – Alfija Kabilja.
Osim navedenih predstava Đanija se je moglo vidjeti i čuti u slijedećim predstavama: Kosa, Jesus Christ Superstar, Noć u Veneciji, Piaf, Mali dućan strave, Janica i Jean, Aida, Nosonja, Briljantin.
Neka cijeli svijet (Jalta, Jalta) – Đani Stipaničev – Live in Komedija

Nagrade…
Stipaničev je dobitnik raznih festivalskih nagrada (Festival dalmatinske šansone 2005. i 2009., Splitski festival 2009.) i osvajač Nagrade hrvatskog glumišta 2004. godine.
– Slučajno sam uletio na ova dva Festivala, Dušan Šarac me je nazvao i rekao mi je ima odličan tekst, uglazbio sam ga i eto, osvojio sam dva Festivala, pohvalio se je Đani.
Godine 2007. bio je nominiran za najboljeg debitanta na “Porinu”. Pjevao je u mnogim mjuziklima kao solist, a najpoznatiji među njima su iz ZGK “Komedija”: ”Kosa”,”Jesus Christ Superstar”.
Dora…
Na ovogodišnjoj Dori, Đani Stipaničev se predstavio s pjesmom ” Nek nam bude lijepo” koju potpisuje Alfi Kabiljo.
– Alfija izuzetno cijenim kao autora, i volim pjevati njegove pjesme, sve su vokalno izuzetno zahtjevne, istaknuo je Đani.
Đani Stipaničev feat. Klapa Dalmati – Budi Noćas Mirno More

Albumi…
Sjajno prihvaćen album ”Kartolina iz Dalmacije” izlazi 2006. i, a ove godine je izašao i album ”Ti si moje sve”. Najavljeni singl ”Ja ne mogu drugo nego da je ljubim” je otpjevao Mate Mišo Kovač davne, 1975. godine s kojom je donio pobjedu na Splitskom festivalu.
HRT SHOW Zvijezde pjevaju – Đani i Karmela…

HRT SHOW Zvijezde pjevaju – Đani i Karmela…


– Novi album izašao mi je krajem prošle godine. Od gostiju, na snimanju albuma, sudjelovali su: klapa Sv Juraj – HRM, klapa Maslina, klapa Dalmati, klapa Brodarica i Kvartet Gubec. Dušan Šarac zadužen je za glazbu (Inače je selektor Omiškog i Šibenskog festivala), Hari Rončević s dvije pjesme Joško Banov, Neno Ninčević i Tedi Spalato (na tekst Branka Slivara op.a.). Upravo je njegova pjesma, ”Ti si moje sve”, izabrana za naslov novog albuma, rekao nam je Đani.
Kastav…
Ja sam ti iznikao iz klape, no onda sam se potpuno posvetio svojoj samostalnoj karijeri. Obzirom na raznolikost repertoara na koncertu ćete moći uživati u zabavnim pjesmama, odabranom repertoaru Vice Vukova, kazališnim songovima, svjetskim evergrinima a cijelu glazbenu ”priču” odsvirati će šesteročlani bend sastavljen od izvrsnih glazbenika.
– Na Kastvu će također nastupiti moja kolegica Renata Sabljak. Stvarno volim surađivati s njom, tako je sitna, a prekrasno pjeva. Izvest ćemo nekoliko dueta, te će se Renata predstaviti sa svojim repertoarom.
Đani Stipaničev – Tvoja zemlja – Vici s ljubavlju

I za sam kraj…
Na pitanje o najdražoj ploči Đani mi je odgovorio iz šuba: Motorhead – No Sleep ’til Hammersmith. Lemmy i Đani – rules…
Nikola Cvjetović
Vezane vijesti:
Kastafsko kulturno leto 2010. – Klapa Iskon
Osvrt na likovni program KKL-a 2009.
VIDEO: Stari zanati @ Kastav
VIDEO: Bačvarski zanat @ Kastav

error: Content is protected !!