Kastav dobio rebalans ovogodišnjeg i najavu proračuna za iduću godinu: U fokusu četiri ključna projekta

Najveću su pažnju privukle četiri kapitalne investicije – obnova javne gradske rasvjete vrijedna gotovo 8 milijuna kuna koja će se financirati iz kredita HBOR-a, proširenje groblja, uređenje sportskog centra te izgradnja ceste u Radnoj zoni Žegoti.

Kastav – Rebalans proračuna Grada Kastva za tekuću godinu te prvo čitanje proračuna za iduću godinu bili su ključne teme jučerašnje sjednice Gradskog vijeća. Rebalans nije značajnije izmijenio strukturu proračuna, pa je tako konačan iznos gradskog budžeta za 2018. godinu 64,2 milijuna kuna, otprilike 500 tisuća kuna manja nego prije posljednjih izmjena.

Sličan je iznos planiran i iduće godine, kada se planira utrošiti 66 milijuna kuna, a najveću su pažnju privukle četiri kapitalne investicije – obnova javne gradske rasvjete vrijedna gotovo 8 milijuna kuna koja će se financirati iz kredita HBOR-a, proširenje groblja, uređenje sportskog centra te izgradnja ceste u Radnoj zoni Žegoti.

Sjena koja je na temu Europske prijestolnice kulture bačena na nedavnom sastanku (grado)načelnika s područja Primorsko-goranske županije sa županom, kada se postavilo pitanje financiranja 3 milijuna eura vrijednog udjela Županije u projektu, protegnula se i na raspravu na kastavskom Vijeću. Međutim, gradonačelnik Matej Mostarac umirio je bojazni vijećnika da bi ovaj projekt mogao doživjeti fijasko, istaknuvši kako su dosadašnja iskustva Grada Kastva vrlo pozitivna te kako je projekt EPK gradu donio značajnu promociju.

Povela se na Vijeću rasprava i o lokalnoj, kastavskoj manifestaciji – Beloj nedji, pri čemu su vijećnici prigovorili zbog povećanih izdataka, no Mostarac je kazao kako su udvostručeni prihodi Bele nedeje što je pokazatelj ispravnog rada, ali i kako će se detaljnije o toj temi raspravljati kao zasebna točka na jednoj od sljedećih sjednica Vijeća.

error: Content is protected !!