Kastav ima ‘najšarenije’ političke preferencije: Čak šest stranaka prelazi izborni prag

Najuspješnija je, očekivano, bila Restart koalicija sa 38 posto, a u njoj svaki treći preferencijalni glas „uzeo“ je Zlatko Komadina. Krešo Beljak i Sanja Udović dobili su oko 7 posto.

Kastav – Na području Liburnije i Rijeke s okolicom, „najšareniju“ političku opredjeljenost pokazao je Kastav, gdje je čak šest opcija prešlo izborni prag. Najuspješnija je, očekivano, bila Restart koalicija sa 38 posto, a u njoj svaki treći preferencijalni glas „uzeo“ je Zlatko Komadina. Krešo Beljak i Sanja Udović dobili su oko 7 posto.

HDZ je u Kastvu dobio solidnih 26,4 posto podrške birača, a tu je dominirao Tomo Medved sa 30 posto preferencijalnih glasova. Ono što može iznenaditi jest jako dobar rezultat lijevo-zelene koalicije oko platforme Možemo! koja je dobila čak 10 posto glasova Kastavaca, koji su preferencijalne glasove u 20 posto slučajeva dali Radi Borić, a u 17 posto frontmenu Hladnog piva Mili Kekinu.

Na „ljestvici popularnosti“ u Kastvu slijede dvije desne opcije – Most sa 7,8 posto i Domovinski pokret sa 5,8 posto podrške, a iznad praga je sa 5,4 posto glasova kastavskog biračkog tijela i centristička koalicija Stranke s Imenom i Prezimenog, Pametnog i Fokusa.

error: Content is protected !!