ERSTE AD

Kastavska šuma otvorena, postavljena špina, a ima i vode

Kastavski kafići također su spremni da prime prve goste ovog ponedjeljka. Terase, stolice i stolovi su ofarbani i očišćeni

Kastav – Kastavska šuma ponovno se budi i šetači, trkači i biciklisti rekreativci vratili su se svojoj omiljenoj šetnici. Subota je inače dan kad je šuma posjetiteljima najzanimljivija, tako je bilo i danas. Kao novost valja izdvojiti to da je šetnica konačno dobila i špinu – vode ima i hladna je. To se dugo obećavalo, ali evo obećanje je ispunjeno.

Kastavski kafići također su spremni da prime prve goste ovog ponedjeljka. Terase, stolice i stolovi su ofarbani i očišćeni, aparati za kavu se servisiraju… Grad Kastav je, kao privremenu mjeru, ugostiteljskim objektima također dao mogućnost proširenja terasa na javnim površinama, bez dodatnog plaćanja, a na onim lokacijama gdje je to tehnički moguće učiniti.

U ponedjeljak Dječji vrtić “Vladimir Nazor” isto počinje s radom, ali u posebnim uvjetima. Upute za dovođenje, boravak i odvođenje djece izradili su epidemiolozi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a o svemu su obaviješteni i roditelji. Roditelji su upozoreni na to da se djeca zaprimaju od 6.30. do 8 na gospodarskom ulazu u objekt Kastafske Sardelice, ulaz s vanjske terase. Djecu preuzimaju pedagoginja i zdravstvena voditeljica. Roditelji ne ulaze u prostor vrtića.

Djecu je moguće preuzeti na isti način, u terminu od 16.00. do 17.00. Roditeljima koji čekaju na ulazu na terasu, djecu dovode dežurne odgajateljice.

Život u Kastav također se počinje vraćati u normalu.

Turistička privreda u Opatiji ponovo se aktivira – Od ponedjeljka otvoreno pet hotela i 1 pansion te kavane i restorani

error: Content is protected !!